Osmaniyeliler ilahiyat fakültesi istiyor

Ensar Vakfı Osmaniye Şubesi, ilahiyat fakültesi açılması çalışmalarına hız verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi bünyesinde açılmasını istedikleri İlahiyat Fakültesi için değerlendirme toplantısı yapıldı.

Enver Usta Sosyal Tesisleri'nde yapılan değerlendirme toplantısına Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, İl müftüsü Ramazan Çortul, bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, kanaat önderleri ve iş adamları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ensar Vakfı Osmaniye Şube Başkanı Esat Çetin, ?Osmaniye'ye yakışır bir ilahiyat fakültesinin açılması için herkesi destek olmaya çağırıyorum. Bu çalışmada tüm yöneticilerimizi ve sivil toplum kuruluşlarımızı da destek vermeye çağırıyorum. Allah sonunu hayırla tamamlamayı nasip etsin. Korkut Ata Üniversitesi içerisinde ilahiyat fakültesinin bulunması o ortamın ilmi ve ahlaki değer yargılarına önemli ölçüde pozitif yararlar sağlayacaktır. Ayrıca etik değerleri yüksek olan öğrencilerin vatana, millete ve insanlığa daha faydalı olacağı insanlık tarihinin gelişim aşamasında gözlemlenmiş ve somut sonuçları görülmüştür. Osmaniye gibi muhafazakar yapıdaki bölge insanlarının ilahiyat fakültelerine daha olumlu olarak baktıkları görülmüştür. Bizlere ulaşan destek mesajlarından aldığımız sonuçta bunu doğrulamaktadır.? dedi.

Esat Çetin, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi bünyesinde ilahiyat fakültesi açılma ile ilgili gerekçelerin yer aldığı dosyayı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Osmaniye milletvekillerine ilettiklerini ve destek istediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber