Mağara Kafe

Gaziantep Kalesi civarında bulunan Kaleoğlu Mağarası, sıcaktan bunalan yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğal klima özelliği bulunan mağarada sıcaklık 13 derece iken dışarıdaki hava sıcaklığı 35 dereceye kadar çıkıyor. Gaziantep'in sıcak havasından bunalan turistler soluğu doğal klima özelliği bulunan Kaleoğlu mağara kafesinde alıyor. 13 derece serinlikte menengiç kahvesini yudumlayan yerli ve yabancı turistler Gaziantep'te böyle bir yeri bilmediklerini ve gördüklerinde hayrete düştüklerini belirtti. Açıldığı günden itibaren içerisinde yapılan restorasyon çalışmaları ile nezih bir kafe haline gelen Kaleoğlu mağara kafesi Gaziantepli vatandaşlar tarafından yeteri kadar tanınmıyor. Giriş bölümünde takı malzemeleri satılan Kaleoğlu mağarasını gezmeye gelenler, takı alışverişi yaptıktan sonra iç bölümde bulunan mağarayı görünce hayretler içerisinde kalıyor.

Kaleoğlu mağarası işletmecisi Mehmet Kaleoğlu, mağaranın Gaziantepli vatandaşlar tarafından yeteri kadar tanınmadığını ve böyle elimizde var olan bir değeri en azından bir defa da olsa gezip görmek gerektiğini belirterek, "Kaleoğlu mağarasını yerli ve yabancı turistler Gaziantep halkından daha iyi tanıyor. Buraya gelip fotoğraflarını çekiyorlar ve bu mekana hayran kalarak memleketlerine dönüyorlar" dedi.

Mağara içerisinde başlatılan canlı müzik organizasyonundan son derece memnun olan turistler bu nezih ortamda dinlenmenin ve alışveriş yapmanın keyfini çıkardıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber