Adalet Bakanlığı'nın Adaleti: Memur Alım İlanı Gizlice Yapıldı

3.6.2003 tarihinde yapılan değişiklik ile Adalet Bakanlığı personel alımlarında merkezi yerleştirme kaldırılmıştır. Biz bu değişikliği şiddetle eleştirmiş ve çok kötü sonuçlara yol açabileceğini belirtmiştik. İlk sonuç, "Utanma Vaktidir" başlığı ile sitemizde yer almıştır. Adalet Bakanlığına bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 200 infaz ve koruma memurluğu kadrosuna gizlice memur alım yapmaktadır. Ancak konuya ilişkin ilan, ne Bakanlığın internet sitesinde ne de ilanın yayımlanması gereken Hürriyet, Milliyet, Yenişafak, Star, Sabah, Akşam, Zaman ve Tercüman gazetelerinde de yer almamıştır. Bu ilan görünmeyecek şekilde ve hiç kimsenin takip etmediği Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yayınlanmıştır. Adalat Bakanlığı utanç duyulacak bir uygulamaya imza atmış ve objektif kıstaslara göre yürütülen merkezi sınav/merkezi yerleştirme uygulamasını alt üst ederek, torpilin birinci öncelik sayıldığı döneme geri dönmüştür.

Haber Giriş : 20 Eylül 2003 11:30, Son Güncelleme : 02 Haziran 2018 14:18
Adalet Bakanlığı'nın Adaleti: Memur Alım İlanı Gizlice Yapıldı

Adalet Bakanlığı Adaleti: Gizlice Memur Alımı Yapılıyor

3.6.2003 tarihinde, 2802 sayılı Kanunda bir değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklik ile özetle, Adalet Bakanlığı personel alımlarında merkezi yerleştirme kaldırılmakta ve sadece adalet komisyonlarınca yapılacak sözlü sınav ile alım yapılması düzenlemesi getirilmekteydi. Biz bu değişikliği şiddetle eleştirmiş ve çok kötü sonuçlara yol açabileceğini belirtmiştik. İlk sonuç,"Utanma Vaktidir" başlığı ile sitemizden duyurulmuştu. Bugün ise sitemize gönderilen bir mailin araştırmasını yaptık ve doğru olduğunu tespit ettik. Adalet Bakanlığına bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 200 infaz ve koruma memurluğu kadrosuna gizlice memur alım yapmaktadır. Ancak konuya ilişkin ilan Bakanlığın internet sitesinde yayınlanmamıştır. Bu ilan takip ettiğimiz Hürriyet, Milliyet, Yenişafak, Star, Sabah, Akşam, Zaman ve Tercüman gazetelerinde de yayınlanmamıştır. Bu ilan görünmeyecek şekilde, hiç kimsenin takip etmediği Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yayınlanmıştır. Adalat Bakanlığı utanç duyulacak bir uygulamaya imza atmış ve objektif kıstaslara göre yürütülen merkezi sınav/merkezi yerleştirme uygulamasını alt üst ederek, torpilin birinci öncelik sayıldığı döneme geri dönmüştür. Site ziyaretçilerimizden bu konuda duyarlı olmalarını bekliyor ve "Adalet Bakanlığına" tepkilerini iletmelerini bekliyoruz. Tepkilerinizi, Bakanlık Makamının 0 312 419 46 69 (6 hat) telefonuna veya [email protected] email adresine iletebilirsiniz. Diğer bilgiler için tıklayın.

Tepkilerinizi aşağıdaki adreslere de yapabilirsiniz.
Bülent GÖKGÖZ Müsteşar Vekili 0 312 425 04 22 [email protected]
Hüseyin BOYRAZOĞLU Müsteşar Yardımcısı 0 312 418 50 09 [email protected]
Mehmet MUTLU Müsteşar Yardımcısı 0 312 419 60 43 [email protected]
Osman BÖLÜKBAŞI Müsteşar Yardımcısı 0 312 418 48 94 [email protected]
Maksut METE Müsteşar Yardımcısı 0 312 418 29 92 [email protected]

H. Nesrin YILMAZCAN Personel Genel Müdürü V. 0 312 418 02 15 [email protected]
Personel Genel Müdürlüğü Elektronik Posta Adresi: [email protected]


Yayımlanan İlan : Bu ilan şu an için Bakanlık sayfalarında bile internetin inceliklerini bilmeyen kişilerce görünmesi mümkün değildir. İlana ancak http://www.adalet.gov.tr/cte/haberler/ilan.htm adresinden ulaşılabilmektedir. Bu adres Adalet bakanlığının ilan adresi değil "cte" yani ceza ve tevkifevlerinin genel müdürlüğünün ilanlar sayfasıdır.


Yayımlanan İlan
1. Adalet Bakanlığı taşra kadrolarında münhal bulunan ve aşağıda yeri, sınıfı ve derecesi belirtilen 200 infaz ve koruma memurluğu kadrosuna, adalet komisyonlarınca yapılacak sözlü sınav ve mülakat sonucuna göre açıktan atama yapılacaktır.

2. Adalet komisyonlarınca yapılacak sözlü sınav ve mülakata,

17.10.1999 ve 12.12.1999 tarihlerinde yapılan Devlet Memurluğu Sınavlarından (DMS), veya 06-07 Temmuz 2002 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) nda lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP 94 puan türünden,

70 ve daha yukarı puan alanlar başvurabilecek olup, başvuruda bulunacakların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.

I. Genel Şartlar:

a.Türk vatandaşı olmak

b. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c. Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin Şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma,dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık,resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma,Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

II. Özel Şartlar:

a. En az lise ve dengi okul mezunu olmak.

b.Erkek adaylar için 1111 sayılı Askerlik Kanununun 10 ncu maddesinin (9) nolu bendi kapsamına girenler hariç olmak üzere, atama onayı tarihinde askerlik hizmetini fiilen tamamlamış olmak,

c. Yazılı sınav tarihi itibariyle 18 yaşını doldurmuş, 30 yaşını bitirmemiş olmak,

d. Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm' den kısa boylu olmamak,

e. Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,

f. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü olmadığını, dış görünüşünde şaşılık,körlük,topallık,işitme kaybı,çehrede sabit eser,uzuv noksanlığı,kekemelik ve benzeri engeller bulunmadığını Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce bölge hastaneleri olarak belirlenecek Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

i. Boyu ile kilosu arasındaki fark 13'den fazla 17'den az olmamak.

3. Başvuru yeri ve şekli:

Başvuruların ilgili adalet komisyonu başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılması gerekmekte olup, mahalli Cumhuriyet başsavcılıklarına yapılan başvurulara ilişkin evrak, masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle aynı gün acele posta servisi (APS) ile ilgili adalet komisyonu başkanlığına gönderilecektir. Posta ile veya diğer iletişim araçlarıyla yapılan başvurular ile süresinde ilgili komisyona ulaşmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adayların yalnızca bir adalet komisyonunun yapacağı sözlü sınav ve mülakata katılmaları mümkün olup, birden fazla komisyona başvurulması durumunda başvurular geçersiz sayılacak, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi atamaları yapılmayacaktır.

4. Başvuru tarihi:Başvurular 01 Eylül 2003 Pazartesi günü başlayıp, 16 Eylül 2003 Salı günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

5. Sınav yeri: İlgili adalet komisyonlarıdır.

6. Boy ve kilo şartı ile Adalet Bakanlığı Memur Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 5 ve 6 ncı maddelerinde belirtilen diğer şartları taşımayanlar sözlü sınav ve mülakata alınmayacaktır.

7. Sınav tarihi ve saati: Boy ve kilo ölçümü ile sözlü sınav ve mülakat 25 Eylül 2003 tarihinde başlamak suretiyle yapılacaktır. Belirlenen tarihte herhangi bir nedenle sınava katılmayanların mazeretleri kabul edilmeyecektir.

8. Başvuru için gerekli belgeler:

a. Başvuru yerlerinde verilecek EK-1 başvuru formu

b. Nüfus cüzdan fotokopisi,

c. Öğrenim durumlarını gösterir belgenin aslı veya komisyon başkanlığı, ilgili öğretim kurumu yada noterden onaylı örneği,

d. Diploma yabancı ülkelerden alınmış ise aslı veya noterden onaylı örneğiyle birlikte dekliğinin kabul edildiğine dair yetkili kurumca verilecek onaylı belge,

e. Adli sicil kaydı,

f. Askerlik durumunu gösteren belge,

g. Adalet Bakanlığı Memur Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin 5/f bendinde belirtilen sağlık kurulu raporu, ( Alınacak raporda bu ilanın 2 nci maddesinin II.Özel Şartlar bölümünün f bendinde belirtilen ibareler mutlaka bulunmak zorundadır.)

h. Başka kurum ve kuruluşa karşı mecburi hizmetle yükümlü bulunmadığına dair bildirim,

ı. Son üç ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,

i. DMS, KPS sınav sonuç belgesi,

verilmesi gerekir.

9. Açıktan atama suretiyle atama yapılacak 10, 11, 12 nci derecelerde münhal bulunan infaz ve koruma memurluğu kadrolarının adalet komisyonu bazındaki yerleri aşağıda gösterilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber