Kocaeli'de damlama sulama ilk ürünlerini verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin AB Projesi kapsamında Kandıra-Sucuali Köyünde kurduğu damlama sulama sitemi ilk ürünlerini verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği projesi kapsamında "Kocaeli'de Tarımsal Sulama Yöntemlerinin Modernizasyonu" adlı proje ile Kandıra-Sucuali Köyü'nde damlama sulama sitemi kurdu. 312 metrekare sera alanı ve 2 bin 500 metrekare açık alanda uygulanan damlama sulama pilot uygulaması ile sebzeler ürün vermeye başladı. Sağlıklı ve bol ürün almak için uygulanan projeyle topraktaki her bir fidan ayrı ayrı damlama yöntemiyle sürekli olarak sulanıyor. Sistem sayesinde sebzeler susuzluk riski yaşamıyor.

Sucuali Köyü'nde yaşayan Mustafa Özcan'ın arazisinde gerçekleştirilen örnek çalışmayla Büyükşehir Belediyesi, damlama sulama sistemini köylerde yaygınlaştırmaya çalışıyor. Sebzelerin sistem sayesinde kuraklık görmediğini belirten Mustafa Özcan, "Damlama sulama sitemi sayesinde her bitkiye gerektiği kadar su verebiliyoruz. Sulama sitemi ile bitkilere gübre, suyla birlikte sebzelere aynı anda verilebiliyor. Seramızda domates, salatalık, fasulye ve biber yetişiyor. Tarlada ise kavun, karpuz, patlıcan gibi ürünler bulunuyor" dedi.

Öte yandan örnek damlama sulama sitemini gören köylüler sistemi kendileri de kurmak için girişimlere başladılar. Çoğu köylü ürünlerini tankerlerle sularken damlama sulama sayesinde bu dert ortadan kalkıyor. Sistem üründeki verimi arttırıyor. Büyükşehir Belediyesi, köylülere verdiği eğitimle ve uyguladığı yöntemlerle tarımda modernleşerek, ürün kalitesini ve miktarını arttırmayı hedefliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber