Soysal: Boğazlıyan'a yeni cezaevi yapabiliriz

AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesine yeni cezaevi yapılması yönünde çalışma içerisinde olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 20:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hafta sonunu Yozgat ve ilçelerinde ziyaretlerde bulunarak değerlendiren AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Boğazlıyan ilçesinde yerel olarak yayın yapan gazeteleri ziyaret etti. Soysal, ilçeye yeni cezaevi yapılması için AK Parti İlçe Başkanı Hamza Kaya'nın büyük gayretleri olduğunu ve kendilerinin de bu konuya destek vereceklerini söyledi.

Soysal, "Boğazlıyan'a yeni cezaevi yapılmasına pek sıcak bakılmıyordu ama İlçe Başkanımız Hamza Kaya'nın gayretleri ile birlikte bizlerde de yapılması yönünde fikir oluştu. Adalet Bakanlığı, ilçelerdeki cezaevlerinin kapatılıp merkezi bir noktada toplama niyeti var, o yüzden de küçük ilçelerdeki cezaevleri kapatıldı ama Boğazlıyan'a konumu itibarıyla yeni cezaevi yapılabilir. Bende o kanaat oluştu. Dolayısıyla bizler bunun takibini yapacağız." diye konuştu.

Her hafta salı günü Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'la bir araya gelerek, Yozgat'la ilgili istek ve sorunları değerlendirdiklerini ifade eden Soysal, "Yozgat'la ilgili hangi ilçede ne gibi istek ve sorunumuz varsa bunu Başbakan Yardımcımız'la değerlendiriyoruz. Bu sorun ve isteklerin çözümü ile ilgili ne yapılması gerekiyorsa Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, gerekeni fazlasıyla yapıyor. Biz bunu başlattık, gerçekten de iyi sonuçlar alıyoruz." diye konuştu.

Ayrıca, Boğazlıyan'a yapılması planlanan Oğulcuk Barajı'nın bu yıl sonuna kadar temelini atacaklarını söyleyen Soysal, şöyle devam etti: "Bizler Yozgat'ta 3 tane barajın arka arkaya her yıl temelini atmak için çalışma içerisine girdik. Birincisi İnandık Barajı, ikincisi Oğulcuk Barajı ve üçüncüsü ise Bahçecik Barajı. İlk sırayı da Boğazlıyan'a verdik. Bu konuda, Çevre Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bütün talimatları verdi. Şu anda arkadaşlarımız proje çalışması yapıyorlar. Yıl sonuna kadar inşallah temel atma aşamasına getirilecek. Ekim veya Kasım ayında bir temel düşünülüyor. Bu, Boğazlıyan adına, Boğazlıyan çiftçisi adına büyük bir gelişme. Yine ilçemize yapılacak 50 yataklı hastanenin de hizmete açılmasıyla sağlık alanında da büyük gelişmeler yaşanacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber