Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'nden tabela kirliliğine son

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kent estetiği düşünülerek, tabela kirliliğine son verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oluşturulan fidan sahalarının kenarlarında dikilen tabelalar, zamanın yıpratıcı etkisiyle deforme olmuş, özellikle anayol kenarlarında dikkati dağıtacak miktarda çok sayıda yan yana dizilmiş halleriyle de görüntü kirliliği oluşturmaktaydı.

Çoğu okunamaz durumdaki tabelaların yerine, isim sahiplerinin adlarını yaşatmak amacıyla tüm isimlerin yazılı olduğu tek bir tabela asılarak görüntü kirliliğinin önüne geçilmeye çalışıldı.

Kütahya Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarındaki Kütahya-Afyon Karayolu üzerinde bulunan; Anasultan,

Pusan Ağaçlandırma sahalarında çok sayıda bulunan, eskimiş vaziyetteki hatıra ormanı tabelalarının yaratmış olduğu rahatsız edici görüntüyü ortadan kaldırmak amacıyla; eski ve yıpranmış tabelalar yerlerinden söküldü.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Kenan Eryiğit, "Ormanlar hepimizin ortak değeri. Milli servetimiz. Yeni ormanlar kurulmasında vatandaşın gösterdiği her türlü katkı takdiri hak ediyor. Çoğu okunamaz durumdaki tabelaların yerine, isim sahiplerinin adlarını yaşatmak amacıyla tüm isimlerin yazılı olduğu tek bir tabela asılarak görüntü kirliliğinin önüne geçilmeye çalışıldı.

Kent estetiği açısından önemli olan çalışma ile silinip okunamaz hale gelen tabelalar düzenlenmiş, oluşan kötü görüntü ortadan kaldırılmıştır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber