Sahte belge ile yapılan vurgun ortaya çıkarıldı

Gaziantep'te gümrük ekipleri, iç cevizleri gerçeğe aykırı belge düzenleyerek yurt dışına çıkarmış gibi işlem yapan firmaya yönelik olarak operasyon düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Gümrük Müdürlüğü'nden ihraç edilmek istenen cevizli sucuk cinsi eşya ile ilgili takip başlattı. Yapılan araştırmada, cevizli sucuğun içerisinde bulunması gereken ceviz miktarının yarısı oranında iç ceviz kullanıldığı tespit edildi. Ekipler ayrıca, sucuğun içerisinde bulunması gereken ve ?Dahilde İşleme Rejimi' kapsamında vergi ve resimleri ödenmeden yurda getirilen kabuklu cevizlerden elde edilen iç cevizlerle ilgili gerçeğe aykırı belge düzenlenip yurt dışına çıkarmış gibi işlem yapıldığını ortaya çıkardı.

İhraç edilmesi gereken yaklaşık 11 bin 924 kilogram iç cevizin firma stoklarında bulunmadığından, amacı dışında kullanıldığı tespit edilirken, düzenlenen operasyonda kaçak eşyanın taşınmasında kullanılan araca el konuldu. Kaçakçılığa konu eşya ile aracın piyasa değerinin de 450 bin TL olduğu belirlendi. Operasyon sonucunda İ.D., M.N.K. ve A.Ç. hakkında Kaçakçılıkla Mücadele ve Türk Ceza Kanunu'na muhalefetten suç duyurusunda bulunuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber