Gümüşhane'de kene kartı dağıtılıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından risk grubundaki 20 il içerisinde gösterilen Gümüşhane'de Kene Eğitim ve Koruma Seti dağıtımı yapılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 16:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümüşhane İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı 10 kişilik ekiple birlikte Yeniyol Köyünde yapılan saha çalışmasında köylülere "Kene Eğitim ve Koruma Seti" dağıtıldı. İkişerli gruplar halinde kapı kapı dolaşarak set dağıtımı gerçekleştirilirken, görevli sağlık personelleri tarafından kenenin nasıl çıkartılacağı konusunda uygulamalı eğitim verildi.

Çalışma ile ilgili bilgi veren Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Dr. Meltem Akdemir, 7 yaş üzerinde herkes için bir adet kene seti hazırlandığını belirterek, birinci öncelikli risk grubundaki tüm köylerde set dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Akdemir, her gittikleri bölgede yıl boyunca keneyi anlattıklarını ifade ederek, "Birinci risk grubundaki köylerde set dağıtımını yanı sıra eğitim veriyoruz. İkinci risk grubu köylerde ise sadece eğitim çalışması yapıyoruz. 15 gün arayla üç kez eğitim veriyoruz" dedi.

Bulaşıcı Hastalıklar Birim Sorumlusu Veysel Sarı ise, Gümüşhane'de 50 bin adet dağıtılması hedeflenen sette, keneyi, zehrini vücuda akıtmadan çıkarmayı sağlayan kartlarının yanı sıra, bir çift eldiven, hastalık ile ilgili broşür ve dezenfektan mendil yer aldığını söyledi. Sarı ayrıca, birinci derecede riskli bölgelere yönelik ücretsiz dağıtımı gerçekleştirilen setlerden ilk olarak 4 bin 500, toplamda ise 50 bin adedin il genelinde dağıtılması planlandığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber