Yıldırım 30 keçiyi telef etti

Gaziantep'te yıldırım çarpması sonucu sürüdeki 30 keçi telef oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 17:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telef olan sürüsü başında gözyaşlarına boğulan vatandaş, yetkililerden yardım istedi.

Edinilen bilgiye göre, dün gece etkili olan şiddetli yağış sırasında Şehitkamil ilçesine bağlı Bağbaşı köyü civarına yıldırım düştü. Köyde ikamet eden Murat Bulut'un sürüsündeki 40 keçiden 30'u yıldırım çarpması sonucu telef oldu. Sürüsü telef olan Murat Bulut, saatlerce sürüsünün başında oturarak gözyaşlarına boğuldu. Ölen sürünün içinde gezen Bulut, köylüler tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Elindeki bütün mal varlığının bu olduğunu söyleyen Murat Bulut, "Ben inşaatlarda çalışıyordum, biraz para biriktirdim. Daha sonra köyde hayvancılıkla uğraşmaya başladım. Bunun için de akrabalarımdan, komşularımdan borç toplayarak bu sürüyü topladım. Ama bir yıldırım emeklerimi yok etti. Ben bundan sonra ne yapacağım bilmiyorum. Borçlarımı ödeyebilecek durumda da değilim" dedi.

Murat Bulut'un akrabası Abdullah Bulut ise, 10 kişilik ailenin tek geçiminin telef olan sürü olduğunu ifade ederek, "Borçla yaptığı bu sürü dün akşamki yıldırımla birden yok oldu ve hepsi öldü. Şu anda durumu perişan ve hep ağlıyor. Yetkililer ya da hayırseverler bu garibana sahip çıkmalıdır. 40 keçisinden şu anda sadece 5'i sağlam, diğer 5'i de ölmek üzere" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber