Bingöl Belediyesi'nde altyapı çalışmaları devam ediyor

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, laf üretmediklerini, kentin yıllanmış sorunlarını çözdüklerini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 21:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atalay, Kültür Mahallesi'nde devam eden altyapı çalışmalarını inceleyerek ilgililerden bilgi aldı. Atalay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kanalizasyon, içme suyu ve yağmur suyu projelerinin aynı anda yürütüldüğünü belirtti.

Çalışmalar tamamlandığında Bingöl'ün 40 yıllık altyapı sorununun çözüme kavuşacağını, şu ana kadar 25 kilometre kanalın standartlara uygun olarak döşendiği ifade eden Atalay, "Kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu projeleri 2042 yılına kadar yani 176 bin nüfusu kapsayacak şekilde projelendirilmiştir. Bingöl'ün şu andaki nüfusu 95 bin. Neredeyse Bingöl'ün 2 katına yetecek şekilde bir şebeke hattı hesap edilerek projelendirilmiştir" dedi.

Atalay, kanalizasyon çalışmaları kapsamında küçük ölçekli büzlerin kullanıldığı yönündeki söylentilere değinerek, şöyle konuştu:

"Bu işin uzmanı İller Bankası. Bingöl Belediyesi ve tüm teknik kadrosu ile bu işi takip ediyorsa, herhangi bir tereddüte mahal yoktur. Projelerimiz rastgele hazırlanan projeler değildir. Her bir projemiz mühendislik hesabına göre yapılmıştır. Hemşehrilerimiz mukayeseyi şuna göre yapabilir; bugüne kadar arıtma tesisine bağlantımız yoktu. 300'lük hat açığa akıyordu. Bu da insan ve çevre sağlığı açısından ciddi sorunlar oluşturuyordu. 300'lük açığa akan hat, şu anda 1000'lik borularla arıtma tesisine bağlanmış oluyor. Yani 3 katından fazla bir büyüme sağlanmış oluyor. Bu da 176 bin nüfusun atığını çözecek şekilde planlanmıştır. Halkımızın belediyemize ve İller Bankası'na güvenmesi gerekiyor. Çalışmalar sırasında meydana gelebilecek aksaklıklar, toz ve toprak konusunda vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Biz, laf üretmiyoruz, kentin yıllanmış sorunlarını çözüyoruz."

Muhabir: Abdullah Çelik / Meral Özdemir

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber