Hava ambulansı, prematüre bebek için havalandı

Kütahya'nın Simav ilçesinde, annesinin hamileliğinin 6'ncı ayında doğan 650 gram ağırlığındaki prematüre Bebek, tedavisinin daha iyi koşullarda sürdürülmesi amacıyla hava ambulansıyla İzmir'e sevk edildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlçeye bağlı Öreyler beldesinde yaşayan Özcan Çavdar, 3'üncü çocuğuna hamileliğinin 26'ncı haftasında sancıları başladığı için kocası Sadık Çavdar tarafından Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Doktorların müdahalelerine rağmen doğum sancılarından kurtulamayan kadın, 650 gram ağırlığında kız Bebek dünyaya getirdi.

Bebeğin tedavisinin daha iyi koşullarda sürdürülmesi amacıyla 112 Acil Servis Komuta Merkezi'nden hava ambulansı talep edildi.

İzmir'den havalanıp Simav'a gelen ambulans helikopterdeki sağlık ekibi, Akbaldır Stadı'ndan bebeği alarak, İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.

Bebeğin stattan alınmasını çocukları Suzan ve Yasin Çavdar ile izleyen baba Sadık Çavdar, en kısa sürede bebeğine sağlıklı bir şekilde kavuşmayı umut ettiklerini söyledi.

Doğumdan 1 saat sonra hava ambulansın ilçeye geldiğini ifade eden Çavdar,

"Devlet yetkilileri, hastane yönetimi ve doktorlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sarper Şahin da Bebek ve annesinin sağlığının iyi olduğunu dile getirerek, sağlığıyla ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak amacıyla bebeği İzmir'e gönderdiklerini kaydetti.

Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber