Dinlenmek için girdiği kuyumcuda kalp krizi geçirip öldü

Balıkesir'de çarşıda gezdiği sırada aşırı sıcaktan bunalan bir vatandaş, dinlenmek için girdiği kuyumcuda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 11:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'de çarşıda gezdiği sırada aşırı sıcaktan bunalan bir vatandaş, dinlenmek için girdiği kuyumcuda kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Almanya'da yaşadığı öğrenilen gurbetçi Süleyman Afacan'ın (50), tatilini geçirmek için memleketine geldiği öğrenildi.

Olay, dün (25 Haziran) saat 16.30 sıralarında, şehir merkezindeki Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda yaşandı. Hamburg'dan iki gün önce gelen üç çocuk babası Afacan, dinlenmek için girdiği Sultan Kuyumculuk'ta kalp krizi geçirdi. Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde bulunan yazlığından merkez Hacıilbey Mahallesi'ndeki akrabalarının yanına gelen Süleyman Afacan, ailesiyle çarşıya gitti. Hasan Baba Çarşısı'nda dinlenmek için oturdukları bir yerde kahve, limonata ve su içtikten sonra söz konusu kuyumcu dükkanına doğru ailesiyle buluşmak için yola çıktı. Aşırı sıcaktan kendini işyerine atan Afacan, kuyumcuda çalışanlarına göğsünün çok ağrıdığını söyledi. Ardından elleriyle yüzünü kapatarak yere düşen Afacan'a kolonyayla müdahale eden çalışanlar, 112 Acil Sağlık'a da haber verdi. Dişlerini sıkan Afacan'ın ağzını açmak için yemek kaşığı kullanıp nefes almasını sağlamaya çalıştılar. Yaklaşık 5 dakika sonra olay yerine ulaşan sağlık ekibi, gurbetçinin kalbinin durduğunu ve nefes almadığını belirledi. Afacan'a 30 dakika boyunca kalp masajı yapıldı ancak kurtarılamadı.

Aslen Çayır Hisar köyünden olduğu öğrenilen Süleyman Afacan'ın kapının dışında bekleyen eşi ve akrabaları, ölüm haberini alınca gözyaşlarına boğuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber