Kadıköy'de plaza yangını korkuttu

Kadıköy'de tadilat halindeki 12 katlı binanın çatı katında izolasyon çalışması sırasında yangın çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kısa süreli paniğe neden olan yagın, Kadıköy, Erenköy, Kayışdağı, Ünalan, Ümraniye ve Maltepe itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmalarından sonra söndürüldü.

Yangın, Kozyatağı Değirmen Yolu Sokak 13 numarada yer alan Atilla Arten'e ait olduğu öğrenilen 12 katlı Ar Plaza'da saat 14.00 sıralarında çıktı. Daha önce AYEDAŞ tarafından da kullanılan ve tadilat halinde bulunan boş binanın çatı katında izolasyon çalışması sırasında ısınan ahşap zemin, aniden alev aldı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, çatının tamamını sardı. Yangın ihbarı üzerine Kadıköy, Erenköy, Kayışdağı, Kartal, Maltepe, Ünalan, Ümraniye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Binanın boş olması nedeniyle can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. Çevredeki apartmanlarda oturan vatandaşlar büyük panik yaşadı. Alevlerin evlerine sıçraması ihtimaline karşı bazı vatandaşlar evlerini boşalttı. Bazı vatandaşlar ise araçlarını yangından kurtarmaya çalıştı. İtfaiye ekipleri binaya uzatılan dev merdivenlerle yangına müdahale etti.

Yaklaşık 1 saat süren çalışmalardan sonra kontrol altına alındı. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber