ABD heyeti, Muğla'ya hayran kaldı

Muğla Sanayici İşadamları Derneği (MUSİD) ve Amerikan Kültür Derneği ortak çalışması ile Muğla'ya gelen ABD Oklahoma Eyaleti'nden bir heyet, Muğla Belediyesi'ni ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 19:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Oklahama Üniversitesi'nde finans öğretmenliği yapan Vahap Uysal ve Dialog Vakfı Başkanı Orhan Küçükosman'ın ABD ayağını organize ettiği geziye, Eyalet Senatörü Thomas Stuart Ivester, oğlu Joseph Mccall Ivester, Eyalet Savunma Bakanı Michael Coleman Thompson, eşi Deborah Annett Thompson, Anayasa Mahkemesi emekli hâkimi Daniel Joseph Boudreau, Amerika Batı Bölgesi Başsavcısı Sanford Charles Coats ve eşi Danielle Brooks Coats katıldı.

İlk olarak MUSİD'i ziyaret eden heyet daha sonra Muğla Belediyesi'ne geçti. Misafirleri makamında kabul eden Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla'nın bir tarih ve kültür kenti olması için çalıştıklarını belirtti.

Gürün, ?Muğla'da kültür turizminin yanı sıra, sağlık ve spor turizmiyle ilgili de yatırımlara açığız. Amacımız Muğla'nın kimliğini kaybetmeden, gelecek kuşaklara kalmasıdır. Muğla kendine özgü bir kent. Bu kadar uzaktan gelen misafirlerimizi kentimizde ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Özellikle ABD'de yaşayan insanlar Türkiye'ye farklı bir gözle bakıyorlar. Bizi Orta doğu ve Arap ülkeleri ile karıştırıyorlar. Bunun gibi organizasyonlar sayesinde ülkemizin yanlış tanıtılmasının önüne geçilmiş oluyor.? dedi.

Amerika Batı Bölgesi Başsavcısı Sanford Brookks Coats ise Muğla'da özellikle insanların misafirperverliğini ve sıcakkanlı olmasını çok sevdiklerini söyledi. Coats, ?Buraya gelirken aklımızda Türkiye ile ilgili negatif düşüncelerimiz vardı. Ancak bunların hepsinin yanlış olduğunu gördük. Amerika'ya döndüğümüz zaman Türkiye hakkındaki negatif düşünceleri değiştirmek için çalışacağız. Aradaki bariyerleri yıkmak ve ön yargılardan kurtulmak için bu tür gezilerin daha sık olması gerekiyor.? şeklinde konuştu.

Heyette bulanan bayan ziyaretçiler ise Muğla'dan çok etkilendiklerini açıkladı. Türkiye'nin, başkalarından duyduklarından ve beklediklerinden çok farklı olduğunu belirterek, özellikle kadınların günlük hayatta çok aktif ve sürekli göz önünde olmalarından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

ABD Oklahoma Eyaleti ziyaretçileri arasında bulanan ve öğrenci olan, Eyalet Senatörü Thomas Stuart Ivester'in oğlu olan Joseph Mccall Ivester, Muğla'yı çok beğendiğini, özellikle insanların çok sıcak ve güler yüzlü olmasından çok etkilendiğini söyledi.

Organizasyonun Muğla ayağının düzenlemesini yapan MUSİD Yönetim Kurulu Başkanı Sami Çoban da Muğla'yı ve Türkiye'yi daha iyi tanıtmak için bu tür organizasyonların daha sık yapılması gerektiğini vurguladı.

Amerika Batı Bölgesi Başsavcısı Sanford Brooks Coats, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün'e Kızılderililerin kullandığı yaylardan hediye ederek uğur getirmesini diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber