Şarköy Kültür Merkezi inşaatında sona gelindi

Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde temeli 20 yıl önce atılan kültür merkezinin inşaatında sona gelindi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 20 yıldır bitirilmeyi bekleyen, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesindeki Kültür Merkezi inşaatında son aşamaya gelindi. Kültür Merkezinin müteahhit şirketi Kara İnşaat yetkilisi Hasan Selvi, inşaat çalışmalarının yüzde 98 oranında tamamlandığını, iç ve dış cephe boyaları ile, sahne koltukları, kapılar ve mefruşatın kaldığını, yıl sonuna kadar çıkacak 600- 700 bin TL civarlarındaki bir ödenekle kullanıma açılacağını ifade etti.

Şirket yetkilisi Selvi, Kültür merkezinin kapsadığı alanın 6 bin metrekare ve toplam kapalı alanının 1500 metrekare olduğunu, belirterek, ?Binanın eni 48 metre, uzunluğu 30 metre ve yüksekliği 9 metre 30 santim. Binanın 1995 yılında yapılan projelerinde revizyona gidildi. İlk projelerde yangın tesisatı yoktu. Soğutma iklimi projesi yoktu. İhtiyaçlara göre, şimdiki teknolojik gelişmeler bu yeni yapılan revizyonda yer aldı. Binanın dışına 200 metre küp su deposu yapıldı. Bina her hangi bir tehlike ile karşı karşıya kaldığında, 250 kişinin bulunduğu bir alana jeneratör devreye girerek, yangına karşı hazır durumda olunacak. Teknolojik değişiklikler nedeniyle ödenekler yetersiz kalıyor. Elektronik cihazlar yenileniyor. 2012 yılı için bir ödenek talebimiz var. Ağustos ayı başlarına kadar gelirse, son baharda kültür merkezinin kurdelesi kesilir. Kültür merkezinin bahçe düzeninin yapılması gerekecek. Şu an kapılar, sahnenin şapı ve koltuklar, ses ve ışık düzeni, iç ve dış cephe boyaları kaldı.? dedi.

Kültür Merkezi alt, üst ve sahne katları hakkında da bilgi veren Selvi ?250 kişi için salona koltuk konulacak. Bodrum katta kostüm odası, bale ve folklor çalışma odası, sergi salonu ve sanat atölyesi ile teknik ihtiyaçlar için odalar yer alacak. Zemin katta sahne ve oturma düzeni, yan sahneler, soyunma odaları, sahne amiri odası, mutfak ve güvenlik odasıyla el sanatları atölyesi yer alacak. Birinci katta, ses ve projeksiyon odaları, güzel sanatlar atölyesi, sanatçı soyunma odaları, 3 adet sanatçı dinlenme odası ve 12 adet büro elemanları için oda bulunacak. Merkezin ikinci katında; altmış kişilik kütüphane, okuma odası, bilgisayar salonu, serbest çalışma salonu, periyodik 25 kişilik salon, büyükler için okuma salonu, kitap deposu ve galeri ile bürolar yer alacak.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber