Çanakkale Trafik Komisyonu'ndan servis araçlarına şartlı izin

Çanakkale'de, yolcu otobüslerine ait servis araçlarının İskele Meydanı'na girmesini yasaklayan İl Trafik Komisyonu, gelen tepkiler üzerine yasağı esnetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İskele Meydanı'nın yeniden düzenlenmesinin ardından, burada bulunan seyahat acentelerine ait servis minibüslerinin, iskele meydanına girmesini yasaklayan komisyon, yasağı esnetti. Trafik Komisyonu, gelen tepkiler üzerine, servis araçlarına, iskele meydanını kullanmaları için 10 günlük izin verdi. Bu süre içerisinde, iskeledeki trafik akışının durumu değerlendirilecek. Eğer servis araçlarının buradaki trafik akışını engelledikleri tespit edilirse, yasak uygulamaya konulacak. Aksi durumda ise uygulamadan vazgeçilecek. Alınan bu karar, en çok seyahat acentelerini sevindirdi. Yaz mevsimi sebebiyle hareketli günler geçiren otobüs işletmeleri, yasak sebebiyle sıkıntı yaşadılar. Bazı firmalar, çalışanlarını Öğretmenevi önüne yönlendirerek yolcuların bavul ve ağır eşyalarını iskeleye kadar taşımalarına yardımcı olmaya çalışmıştı. Gelen tepkiler ve yaşanan olumsuzluklar üzerine uygulamanın yeniden gözden geçirilmesine karar verildi.

Otogarın şehir dışına taşınmasının ardından, otobüslerin iskeleden yolcu indirip bindirmeleri de daha önce yasaklanmıştı. İstanbul istikametine gitmek isteyen, ancak otogara gidemeyen yolcular, otobüse GESTAŞ'ın feribot iskelesi içinden binebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber