KOBİDER'den bankalara ve PTT'ye altın tepkisi

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER), bankaların ve PTT'nin altın ticareti yapmasına tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dernek başkanı Nurettin Özgenç, " Kuyumcular göz göre iflasa sürükleniyor." dedi.

Nurettin Özgenç yaptığı yazılı açıklamada, rekor seviyede artan altın fiyatlarının alım gücünü olumsuz etkilemesinden dolayı zor günler geçiren kuyum sektörünün bankalar ve PTT'nin de haksız rekabetiyle karşı karşıya kaldığını ifade etti. Özgenç şunları dile getirdi:

"Bankaların sadece para kazanma hırsıyla hareket ederek, altın sektörüne yönelmeleri kuyumcuları bir hayli zora sokmaktadır. Ticari kurallarla bağdaşmayan,etik olmayan bu duruma son verilmeli. Ayrıca bankalar yetmezmiş gibi PTT'nin de altın satışına yönelmesi anlaşılır gibi değil. Kuyum sektörü mensuplarının en çok sattığı ürünler arasında sarrafiye mamul olarak bilinen çeyrek, yarım ve cumhuriyet altınıdır. Ancak bankaların gram altın satışları yüzünden bu ürünlerde bile işlerin yok denilecek kadar düşmesi, kuyumcuları büyük zarara uğratmıştır. Kuyumcu jeton satmadığına göre PTT'de altın satmamalı. PTT pul ve telefon kartı satmalı, gram altın değil."

Yapılan bir düzenleme ile 2004 yılında bankalara kıymetli maden mevduatı açama yetkisi verildi.

Bu kapsamda 'altın günü' düzenleyen bankalar, şubelerinde belirli günlerde müşterilerinin getirdiği altın karşılığında mevduat hesabı açıyordu. Ancak son dönemde bankalar ATM'lerinden altın vermeye de başladı. Öte yandan PTT Genel Müdürü Osman Tural da bir açıklama yaparak şubelerinde ve 'Pttmatik'lerde gram altın satışı yapacaklarını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber