AK Parti'den Belediyelere sıkı takip

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2005 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti yönetimi, belediyeleri yakın takibe alacak. AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, ''Nerede bir açık, eksiklik varsa gidereceğiz'' dedi. Ergün, belediyelerin yolsuzluğa bulaşmayan, rüşvete, adam kayırmaya imkan vermeyen bir yönetim anlayışıyla hizmet etmesi gerektiğini vurguladı.

AK Parti, il ve ilçe Belediye Başkanları'nın ardından Türkiye genelindeki tüm partili belde Belediye Başkanları'nı kampa alacak. Kabine üyelerinin de katılacağı toplantılarda, belediyelerin sorunları masaya yatırılacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Ergün, yerel yönetimlere büyük önem verdiklerini belirterek, hükümet olarak parlamento, hükümet, teşkilatlar ve yerel yönetimler olmak üzere dört koldan hizmet sunma gayretinde olduklarını vurguladı. Parlamento, yerel yönetimler, teşkilatlar ve hükümet arasında çok sağlıklı bir iletişim ve koordinasyonun olması gerektiğine işaret eden Ergün, yerel yönetimlerin parti felsefesinden, politikasından bağımsız hareket edebilecek organizasyonlar olmadığını bildirdi. Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak partili Belediye Başkanları'ndan bazı beklentilerinin olduğunu dile getiren Nihat Ergün, ''Partimizin misyonu açık bir şekilde ortaya konulmuştur. Bunlar partimizin isminde de görüldüğü gibi adalet, kalkınma ve temiz yönetim konularıdır. Türkiye'yi demokratikleştirirken, şehirleri kalkındırırken aynı zamanda kamu kaynağı, kamu gücü kullanıyoruz. Bunu temiz bir yönetim anlayışıyla yapmamız lazım. Yolsuzluğa bulaşmayan, rüşvete, adam kayırmaya imkan vermeyen bir yönetim anlayışıyla bu işleri yapmamız lazım. Yerel yönetimlerden beklentilerimiz, teşkilat, hükümet ve parlamento ayağı ile uyumlu ve paralel bir şekilde partimizin misyonunu yerine getiren çalışmalar yapmalarını temin etmektir. Bunu bekliyoruz'' dedi.

Ergün, Belediye Başkanları ile İl Genel Meclis üyelerinin hizmet üretimi, temiz yönetim anlayışına uygun çalışıp çalışmadıklarını, halk ve parti teşkilatlarıyla iyi ilişki kurup kurmadıklarını yakından takip edeceklerini vurguladı. Bu şekilde başkanların performanslarının ortaya koyacaklarını ifade eden Ergün, ''AK Partili şehirlerimizde, ilçelerimizde, kasabalarımızda mutlaka bir ilerleme ve değişim olmalıdır'' mesajını verdi. AK Parti'ye duyulan güveni boşa çıkarmayacaklarını, hem iyi hizmet edeceklerini hem temiz bir yönetim anlayışı sergileyeceklerini dile getiren AK Partili Ergün, Belediye Başkanları'nın halkla içiçe çalışma yürütmeleri gerektiğini belirtti. Ergün sözlerini şöyle sürdürdü:

''Belediye Başkanlarımız halkın acı gününde, tatlı gününde yanında olmalılar. Halkın yol, su ihtiyacının yanı sıra hatırı sorulmaya da ihtiyacı vardır. Yerel yönetimleriyle parti teşkilatları arasındaki ilişki düzeyini de yakından izleyeceğiz. Bu konulara ilişkin takibi teşkilatlar, milletvekilleri ve bölgedeki sivil toplum kuruluşları aracılığıyla gerçekleştireceğiz. Ayrıca medya takibi ve kamuoyu araştırmaları yapacağız. Halkın başvuruları da dikkate alınacaktır. Bütün bu bilgileri değerlendirerek, belediyelerimizin performanslarını, karnelerini çıkaracağız ve başkanların önüne koyacağız. Böylelikle nerede bir açık var, eksiklik var giderilmesini sağlayacağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber