Keçiborlu Süleyman Demirel Çok Programlı Lisesi AB'ye hazırlanıyor

Isparta Keçiborlu Süleyman Demirel Teknik Lise ve Çok Programlı Lisesi'nin, 2012 yılı teklif çağrısı kapsamında Avrupa Birliği (AB)'ne sunmuş olduğu Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo Da Vinci Hareketlilik adlı projesi, AB tarafından kabul edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Keçiborlu Süleyman Demirel Teknik Lise ve Çok Programlı Lisesi'nin 2012 yılı teklif çağrısı kapsamında AB LDV Programı Hareketlilik Faaliyeti alanında sunmuş olduğu proje teklifi desteklenmeye değer bulunmuştur." denildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Hüseyin Başçiftçi ise projenin kabul görmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri ile ilgili 2012 Teklif Çağrısı döneminde 320 projenin desteklenmesi uygun bulunmuştur ve okulumuzun Yapı Tesisat Sistemleri Stajı adlı projesi kabul edilmiştir. Keçiborlu için bir ilk arz eden projemiz 25 öğrencimizin Almanya ve İtalya'da 18 Mart-12 Nisan 2013 tarihleri arasında, toplam dört hafta süre ile staj ve mesleki eğitim görmelerini kapsamaktadır.

Ayrıca, Senirkent ve Eğirdir Endüstri Meslek liseleriyle ortak yürüteceğimiz bu proje Isparta'yı kapsayacak şekilde hazırlanışı ve mesleki eğitime yönelik önyargıları kırmasıyla örnek teşkil edecektir. Öğrencilerimizi en iyi şekilde meslek yaşamına hazırlamayı misyon haline getirmiş olan okulumuz, yurt dışında yapı sektöründeki farklı işletmelerde öğrencilerimiz için yerleştirme programı uygulayacak olmaları, yeni yöntem ve tekniklerin görülmesini ve uygulama yöntemleri konusunda deneyim kazanmalarını sağlayacaktır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber