Orman İşletme Müdürü Hacıoğlu: Orman yangınlarına karşı bütün önlemleri aldık

Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, muhtemel orman yangınlarına karşı bütün önlemleri aldıklarını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacıoğlu, poyrazlı havalarda, orman yangınlarına karşı camilerden yapılacak duyurularla vatandaşların uyarılacağını belirtti.

Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, 2012 Yılı Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kararı'nın, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu öncülüğünde yapılan toplantı ile belli olduğunu belirtti. Hacıoğlu, orman yangınları bakımından en riskli havanın poyrazlı havalar olduğunu kaydetti. Poyrazlı havalarda Manavgat Müftülüğü ile sürekli irtibat halinde olduklarını belirten Hacıoğlu, poyrazlı havalarda orman teşkilatının sürekli teyakkuzda bulunduğunu söyledi.

Hacıoğlu, yangın sezonu süresince ilçe, belde ve köy camilerinde periyodik olarak orman yangınları ile ilgili vaazlar verilmesi sağlanacağını belirtti. Hacıoğlu, orman idaresince bildirilen her kritik hava durumunda, minarelerden orman köylülerine duyuru yapılarak vatandaşların hassasiyetinin sağlanacağını ifade etti.

Hacıoğlu, "Poyrazlı havalarda Manavgat merkez ve 78 köyünde minarelerde duyuru yapıyoruz. Din görevlilerimiz de gerekli duyuruları yapıyor. Din görevlileri, muhtemel yangınların söndürülmesi yönünde cami cemaati ve halka dini telkinlerde bulunuyor." dedi.

Hacıoğlu, komisyon kararı gereğince bütün orman içi, ilçe merkezi, belde ve köylerin yangın sezonu boyunca telefonlarının faal olması için ilgili birimlerin çalışmalarını tamamladığını kaydetti.

Öte yandan, Hacıoğlu, bölgede hasat sonrası anız yakımına karşı sıkı önlem aldıklarını söyledi. Anız yangınlarının orman yangınlarına davetiye çıkardığını hatırlatan Hacıoğlu, bu hususta jandarmanın da Manavgat'ın 78 köyünde sıkı bir denetim ve köylülere uyarıda bulunduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber