Kurs başlamadan iş sahibi oldular

Osmaniye'de İşkur bünyesinde açılacak olan ?halı ve kilim dokumacılığı' kursunda eğitim alacak olan 30 kişi için Ellek ve Yarbaşı Belediyesi'nde istihdam edildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşkur Şube Müdürü Hacı Akkoyunlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, halı ve kilim dokumacılığı için, 15'i Ellek Belediyesi'nde, 15'i ise Yarbaşı Belediyesi'nde olmak üzere toplam 30 kişiye istihdam sağlandığını söyledi. Akkoyunlu, bu kişilerin 3 ay süre ile kursta eğitim göreceğini belirterek, ?Ramazan Bayramı'ndan sonra yine Ellek, Yarbaşı ve Düziçi belediyelerini kapsayan büyük bir proje çalışmamız var. İnşallah iş istihdamını yoğunlaştıracağız ve işsizliği azaltacağız. İŞKUR olarak sürekli yeni projeler üreterek işsizliğe çözüme katkı sağlayacak çabalar içerisindeyiz? dedi.

Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Önal ise İşkur'a yaptıkları başvuruların kabul edildiğini belirterek, "Karatepe Kilim Dokuma Kursumuz 2 Temmuz tarihinde, 15 kursiyerimizle başlayacak. SODES kapsamında da 6 proje müracaatımız oldu. Bunlardan dördü hayata geçti. Şu ana kadar 181 işsizimize istihdam oluşturduk. Diğer iki projemizin de hayata geçmesiyle bu katkı artacak. Şu ana kadar başlayan kurslarla 126 bayanımız meslek sahibi olacak. Aile bütçesine katkı sağlayacak. Bizler beldemizdeki işsizlik sorunlarını sıfıra çekebilmek için proje çalışmalarımız ve İşkur'a müracaatlarımız sürecektir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber