İngilizce öğrenen Güneydoğulu öğrenciler, Karadeniz üzerinde halay çekti

Batman Valiliği'nin Doğu ve Güneydoğu'daki 11 ilden gençler arasında kaynaşma ve beraber yaşama kültürünü geliştirmek amacıyla yürüttüğü Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 75 öğrenci, İngilizce yaz kampı için Samsun'a geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 11:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muş, Batman ve Diyarbakırlı öğrenciler, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde 45 gün sürecek İngilizce eğitimlerine başladı. Van depreminde evleri yıkılıp konteynerlerde yaşayan 50 depremzede öğrenciyle birlikte Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Samsunum-1 gemisinde ağırlanan başarılı öğrenciler, denizde gezinti yaptı. İlk defa denizle buluşan öğrenciler, çiftetelli ve halay çekti.

Kalkınma Bakanlığı'nın desteği ile yürütülen SODES programı kapsamında Muş, Batman ve Diyarbakır'da Anadolu ve fen liselerinin 9, 10 ve 11. sınıflarda okuyan, not ortalaması yüksek 75 öğrenci, İngilizce yaz kampına alındı. Karadeniz Eğitim Yardımlaşma Derneği (KEYDER) başkanlığında boş zamanlarını kentin tarihi ve turistik yerlerini dolaşarak geçiren öğrenciler, bu kez de gemiyle Samsun turu yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik'in katıldığı gemi turunda öğrenciler, Karadeniz turunun keyfini çıkardı. Öğrencilerin Başkan Yılmaz ve Müdür Çelik ile kaynaşıp sohbet etmesi, ilginç görüntülere sahne oldu.

11 ilde de devam eden SODES programı, 18 Temmuz'da İstanbul'da en iyi İngilizce ve Türkçe şarkı söyleme yarışmasıyla sona erecek. Programın Samsun İl Koordinatörü Murat Öztürk, Batman Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve KEYDER'in desteği ile yürüttükleri çalışmayla çocukların sosyo-kültürel gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber