Sakaryalı gazeteciler: Türkçe Olimpiyatları'na desteğimiz sürecek

Sakarya'da Türkçe Olimpiyatları İl Etkinliği'ne destek veren gazeteciler, olimpiyata desteklerinin süreceğini duyurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkçe Olimpiyatları Sakarya İl Koordinatörü Remzi Çinemre, başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Gelişim Platformu'nda, Sakarya'da görev yapan basın mensuplarıyla araya geldi. Toplantıya; Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur, 2'nci Başkan Duran Savaş, Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik, Sakarya Radyo Televizyon ve İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı (RATED) Zafer Büyü, İHA Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı, Kanal 54 Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Bağ, Dünya Gazetesi Temsilcisi Hasan Coşkun, Medyabar Editörü Necdet Başoğlu, Turan Çatalbaş ve mahalli gazetelerin muhabirleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Remzi Çinemre, önceki hafta yapılan Türkçe Olimpiyatları Sakarya İl Etkinliği'ne destek veren gazetecilere teşekkür etti. Çinemre, gazetelerin olimpiyatları sahiplendiğini dile getirerek, ?Sakarya'da yerel yayın yapan Yenihaber Gazetesi etkinliğin ücretsiz reklamını yayınladı. Bu, bizim için çok büyük bir jestti. Gazetenin Genel Yayın Müdürü ve Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur'a teşekkür ediyorum. Ayrıca, haberleriyle bize destek veren tüm basın mensubu arkadaşlarıma şükranlarını sunuyorum.? diye konuştu.

Toplantıya katılan gazeteciler de olimpiyatlara desteklerinin süreceğini söyledi. Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur da Türkçe Olimpiyatları İl Etkinliği'nin güzel bir organizasyon olduğunu belirterek, ?Gerçekten güzel bir etkinlikti. Etkinlikle ilgili bir önerim oldu. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrenciler kendi ülkeleriyle ilgili küçük bir sunum yapabilirlerse renk katılır düşüncesindeyim.? dedi.

Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik ise yabancı ülkelerden gelen öğrencilenin Türkçe şarkı, şiir ve halk oyunu sergilemelerinin muhteşem bir gösteri olduğunu kaydetti. Kanal 54 Televizyonu Genel Yayın Müdürü Ahmet Bağ ise etkinliğin, toplumun geneli tarafından benimsenmesi ve desteklenmesinin önemli olduğunun altını çizdi.

RATED Başkanı Zafer Büyü de etkinliğin milli duyguları önplana çıkardığını vurguladı. İHA Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı, etkinliğin büyük ilçelerde de yapılmasını önerirken, Medyabar Editörü Necdet Başoğlu etkinliğin büyük ilgi gördüğünü ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Dünya Gazetesi Temsilcisi Hasan Coşkun ve gazeteci Turan Çatalbaş da etkinliğin ilde farklı ve güzel bir heyecan başlattığını dile getirerek, gelecek sene de yapılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber