Taksim'de 'Toplu taşıma araçları engellilere uygun hale getirilsin' eylemi

Taksim'de 7 Temmuz Platformu üyesi bir grup, toplu taşıma araçlarının engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi için eylem yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 19:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taksim Gezi Parkı'nda toplanan yaklaşık 20 kişilik grup, ellerinde pankartlarla toplu taşıma araçlarının engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi için eylem yaptı. Eyleme Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, CHP İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı, Toplumsal Araştırmalar Derneği

Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özgün de destek verdi.

Daha sonra grup adına açıklama yapan Özgün, "Türkiye de yaşayan yaklaşık 8 buçuk milyon engelli için 7 Temmuz önemli bir tarihtir. Tam 7 yıl önce bu tarihte 5378 sayılı yasa yürürlüğe girmiştir. Birçok yasada engellilerle ilgili düzenlemeler 5378 sayılı yasanın geçici ikinci ve üçüncü maddeleri oldukça önemlidir. Bu iki madde kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmi yapılar mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi açık ve yeşil alanlar, spor alanları benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet ve her türlü yapıların; Büyükşehir belediyeleri ve belediyeler, şehir içinde kendilerince sunulan yada denetimlerinde olan toplu taşıma hizmetlerinin; mevcut özel kamu ve toplu taşıma araçlarının ;yasanın yürürlüğe girdiği 7 temmuz 2005 tarihinden itibaren yedi yıl içinde engelliler için erişilebilir duruma getirilmesi göreve verilmiştir. Bu görevi yerine getirmekten sorumlu olan Bakanlar Kurulu ve yerel yönetimlerdir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber