25 yıllık cezaevi çok amaçlı spor salonu oldu

Kars'ın Digor ilçesinde kapatılan 25 yıllık cezaevi artık çok amaçlı spor salonu olarak hizmet verecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 19:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı tarafından 2007 yılında kapatılan cezaevinin 2010 yılında Digor Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nce spor salonu yapılmasına karar verildi.

SODES projesi kapsamında 170 bin lira harcanarak yapılan çok amaçlı spor salonunun açılışına Vali Ahmet Kara, Digor Kaymakamı Fatih Özdemir, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Jandarma Komutanı Osman Uçar, İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, Digor Belediye Başkanı Muzaffer Kutay ve vatandaşlar katıldı.

Vali Ahmet Kara, açılışta konuşmada, önceden insanların hürriyetlerinin bağlandığı, cezalarının çekildiği yerin şimdi özgürce spor yapılabilen bir yer haline dönüştürüldüğünü söyledi.

Digor'da gençlik ve spor kulüplerinin çoğaltılarak spor tesisinden istifade etmelerinin sağlanması gerektiğini belirten Kara, şunları kaydetti:

"Okullarımızın spor salonları, spor sahaları gençlerimizin hizmetine mutlaka verilmeli. Spor sahalarında gençliğini geçiremeyenler ihtiyarlıklarını hastane köşelerinde geçirirler. Bu spor sahalarını küçümsemeyin. Güzel bir hayat yaşamak istiyorsak bol spor yaparak hareket halinde olmamız lazım. gençlerimizi bu sahalardan uzak tutmayalım. Gençlerimiz bu sahalardan uzak kahve köşelerinde kalırlarsa korkarım kötü alışkanlıklar, sağlıklarının bozulması şeklinde olumsuzluklarla karşılaşırlar."

Futbol turnuvalarında dereceye giren takımlara kupalarının verilmesinden sonra çok amaçlı spor salonunun açılışı yapıldı.

Muhabir: Ercüment Daşdelen / Muharrem Aksakallı

Yayıncı: Murat Taydaş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber