Mamak Belediyesi Halter Takımı sporcuları 2 altın 2 gümüş kazandı

Mamak Belediyesi Halter Takımı sporcuları, Ankara 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen Ankara İl Birinciliği Ferdi Müsabakası'nda 2 birincilik ve 2 ikincilik elde etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her müsabakada aldığı üst üste galibiyetlerle Mamak'a gurur yaşatan Mamak Belediyesi Halter Takımı'nın başarılı sporcuları, Ankara 19 Mayıs Spor Stadyumu'nda yapılan Ankara İl Birinciliği Ferdi Müsabakası'nda kupayı bir kez daha evine götürdü. Yaklaşık 70 sporcunun kıyasıya yarıştığı müsabakaya, Mamak Belediyesi Halter Takımı 8 sporcusuyla katıldı. Yarışmada 94 kiloda Ömer Açıkgöz ve 85 kiloda İsmail Keser birinci olurken, 50 kiloda Berkant Yiğit ve 69 kiloda Hasan Hüseyin Akyol ikincilik elde etti.

Mamak'ta sosyal, kültürel ve sportif anlamda başarıların ardı ardına devam ettiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, spordaki amacın sadece madalya çıkarmak olmadığını, aynı zamanda çocukların ve gençlerin spor kulüplerinde kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu söyledi.

Başkan Akgül, "Sosyal belediyecilik hizmetlerimiz kapsamında sporun ayrı bir önemi var. Sporun bir yaşam biçimi olarak gençlerimizde ve çocuklarımızda yerleşmesi bizim için çok önemli." diyerek, şöyle devam etti:

"Spor kulübümüz bünyesinde birçok branşta sporcularımız katıldıkları turnuvalardan başarıyla dönüyor. Aynı zamanda spor farklı kültürlerden milyonlarca insanı birleştirip kaynaştırırken, çocuklarımızı ve gençlerimizi de kötü alışkanlıklardan uzak tutuyor.

Bizim amacımız sadece sporcularımızın başarılı olup, madalya çıkarması değil, kulüplerimizden tüm çocuklarımızın faydalanarak hem bedenen hem de ruhsal anlamda kendilerini geliştirmeleri. Ata sporlarımızdan biri olan halter sporunu teşvik etmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Sporcularımızın elde ettiği başarı bizi çok mutlu etti. Başarıları dolayısıyla sporcularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Mamak'tan geleceğin şampiyonları çıkacak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber