Beleş Memo Başbakanı pas geçmedi

Başbakan Erdoğan, Erzurum Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen Beleş Memo'yu es geçmedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Partisinin il kongresine katılmak üzere bugün Erzurum'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum Havalimanı'nda kendisini karşılamaya gelen Beleş Mehmet'i es geçmedi.

Erzurum'da hemen herkesin tanıdığı ve protokolün ayrılmaz parçası olan "Beleş Memo" lakaplı Uğur Laçin devlet büyüklerinden harçlık alma alışkanlığını Başbakan Erdoğan ile sürdürdü. Havalimanında başbakanı karşılayan Beleş Memo Erdoğan'dan aldığı 100 TL'nin ardından hemen bölgeden uzaklaştı.

Başbakanı çok sevdiğini söyleyen Laçin, karşılama gelen diğer protokol mensuplarının da ilgi odağı haline geldi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN Erzurum'DA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin il kongresine katılmak, toplu açılışlarda bulunmak ve fahri doktora unvanını almak üzere uçakla Erzurum'a geldi. Başbakan Erdoğan'a havalimanı yolunda en yaşlı ciritçi olan 79 yaşındaki Baki Bayraktutan ile 135 atlı ciritçi eşlik etti. Ciritçiler, Başbakan Erdoğan'a yol boyunca 3 bin 500 karanfil attı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yanında Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, milletvekilleri ve kızı Sümeyye Erdoğan'ı taşıyan 'Ana' uçağı saat 14.00'de havalimanına indi.

Başbakan Erdoğan Beleş Memıo haricinde Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı tarafından karşılandı.

Başbakan Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in hazırlattığı ve bilboardlara konulan 'Liderlerin paşası, ustaların ustası safa geldiniz' afişinin dikkat çektiği kente otobüsle giderken, yol boyuna dizilen atlı ciritçiler konvoyun önüne geçti.

Erzurum Kış Oyunlarının açılış ve kapanış töreninde yaptığı gösteriyle tanınan Baki Dedenin yönetimindeki ciritçiler, Başbakan Erdoğan'a eşlik etti ve kırmızı karanfil attı. 'Bulut' isimli atı ile karşılama yapan Baki Dede, "Başbakan Erdoğan'ı Erzurum'a her gelişinde atla karşıladım. Geçen gelişinde tek başımaydım. Bu yıl 135 atlı bana eşlik etti" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber