Kaymakamlık, vatandaş odaklı hizmetlerini ISO 10002 sertifikasıyla tescilledi

Antalya Manavgat Kaymakamlığı, vatandaş odaklı çalışma sistemiyle müşteri memnuniyeti belgesi almaya hak kazandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakamlık, ilçede hayata geçirdiği vatandaş odaklı hizmet yönetim sistemi ve sosyal sorumluluk projeleriyle Uluslararası Belgelendirme Sistemleri (UBSİS) tarafından ISO 10002:2006 ile SA 8000 Sosyal Sorumluluk Sertifikası aldı.

UBSİS, Türkiye'de kaymakamlıklar arasında ilk ISO 10002:2006 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Sertifikası'nı Manavgat Kaymakamlığı'na verdiklerini açıkladı. Sertifikalar, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) toplantı salonunda düzenlenen Dönüşüm, Yönetişim, Paylaşım ve Lansman Toplantısı'nda, Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'ya, UBSİS Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Pınar tarafından takdim edildi.

Kaymakam Bulgurlu, yaptığı konuşmasında, aldıkları 2 değerli sertifikayı Manavgat halkına ithaf ettiğini söyledi. İnsan odaklı hizmetlerinin temelinde Şeyh Edebali'nın, Osmanlı'nın kurucusu Osman Gazi'ye 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışında saklı olduğunu belirten Bulgurlu, sürdürülebilir 'yöneteni ve hizmeti güvenilen' bir yapı için etkili bir kamu yönetiminin varlığının esas olduğunu ifade etti. Bulgurlu, şöyle dedi:

"Etkin hizmet vermenin yolu insan odaklı çalışmaktan geçiyor. Biz bunu Manavgat'ta başardık. Kamuda etkili hizmet vermede bir kusurun oluşmasında suçun yüzde 50'si kamu görevlisindedir. Yüzde 50'si ise hizmet alan vatandaşın kendisini ifade edememesinden kaynaklanıyor. Kamu görevlisi, yapmaması gereken bir davranışı yaparsa, yapması gerekeni yapmazsa sorunun aşılması içinde çıkılmaz hale geliyor. Kamu görevlisinin görevi, hizmet alan vatandaşın sorununa yerinde çözüm üretmektir. Bunun yolu, hiç bir zaman bugün git yarın gel olmamalıdır. Enerji, iş ve zaman kaybının önüne geçmek için de vatandaşın doğru bilgilendirilmesi gerekir. Biz Manavgat'ta hayata geçirdiğimiz projelerle bunu başardık. Kaymakamlık makamı kurulduğunda 2011 yılına kadar Manavgat Kaymakamlığı'na çıkan bir tek engelli olmamış. Biz bunu engelli ve yaşlılara yönelik yaptırdığımız asansörle başardık. Müşteri memnuniyeti üzerine Manavgat'ta 25 bin kişiyle anket yaptık. Hazırladığımız 'Toplumda Şiddeti Önleme' projesiyle kişiye yönelik işlenen suç oranının yüzde 35'lerden yüzde 12 seviyesine düşürdük. Her çağda yöneteni ve hizmeti güvenilen milletler, devletler ve uygarlıklar başarılı olmuştur. Uygarlık mirasında bu özellikleri sayesinde en çok pay sahibi olmuşlardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber