Kuşadası'nda korsan taksilere karşı imza kampanyası

Kuşadası'nda taksicilik yaparak geçimlerini sağlayan şoförler ile taksi sahipleri, korsan taşımacılığa karşı imza kampanyası düzenledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 20:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuşadası'nda bulunan yaklaşık 400 taksicinin imza attığı dilekçe; Başbakanlık, valilik, kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü, belediye ve çeşitli kurumlara gönderilecek.

Kuşadası'ndaki ticari taksi sahipleri ve şoförleri adına açıklama yapan Efes taksi durağı şoförlerinden İsmail Yurttaş, "Kuşadası'nda yaşayan ve geçimini taksicilik, şoförlük yaparak kazanan kişileriz. Bizler çalışmakta olduğumuz bu alanda, korsan taksiciler yüzünden artık para kazanamıyoruz. Geçimimizi sağlayamadığız gibi, vergimizi yatıramaz, araçlarımızın bakımlarını yaptıramaz olduk" dedi.

Hiç bir şekilde taşımacılıkla ilgisi olmayan kişilerin şehir içi ve şehir dışı taşımacılık yaptığını belirten İsmail Yurttaş, "Restoran ve bar işletmeleri ile bazı otellerin personelleri, hatta site bekçileri bile korsan taksicilik yapmaktadır. Öte yandan sadece öğrenci taşımacılığı yapmak için taahhüt veren öğrenci servisleri, MA plakalı misafir araçların, şehirlerarası yolcu taşıma özellikli A1 yetki belgeli araçların ve D2 belgeli olup her hangi bir taşıma faaliyeti şartını yerine getirmeyen,

rehber ve yolcu listesi olmayan araçlar şehir içi taşımacılığı yapmaktadır. Bizlerin işlerine mani olan ve ekmeğimize saygı göstermeyen bu kişilere, korsan taşımacılık yapan kim olursa olsun engel olunmasını tüm yetkililerden istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber