Erzincan'da hafızlık tespit sınavı yapıldı

Erzincan İl Müftülüğü tarafından hafızlık tespit sınavı yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hafız adayları Manisa, Kahramanmaraş ve Erzincan'daki Kur'an kursu öğretmenlerinden oluşan üç kişilik heyet tarafından sınava tabi tutuldu.

Hafızlık tespit sınavı ile ilgili açıklama yapan Erzincan İl Müftüsü Burhan İşliyen, ?İlimizde eğitim öğretime devam eden 3 yatılı Kur'an kursu var. Bunlardan biri Karaağaç Erkek Yatılı Kur'an Kursu, diğeri Kızılay Yatılı Kız Kur'an Kursu ve Ahmet Seher Deniz Kız Yatılı Kur'an Kursu. Bu kurslarda hafızlığını tamamlayan öğrencilerimizin sınavı geçen yıl olduğu gibi bu sene de bir komisyon marifeti ile Erzincan Müftülüğümüz bünyesinde yapılıyor. Daha önce çocuklarımız başka illere hafızlık tespit sınavı için gidiyorlardı. Yol sıkıntısı ve sınav heyecanı başarılarına etki ediyordu. 2 senedir Başkanlığımız ilimizde programlamayı yapıyor. Bu sene gerek kurslarımızda hafızlığını tamamlayan çocuklarımız gerekse dışarıda bağımsız hafızlığını tamamlayan toplam 55 kişi hafızlık sınavına girmek üzere müracaat etti." dedi.

İşliyen, sınavların, Manisa Eğitim Merkezi'nden, Kahramanmaraş Cedid İlçe Müftülüğü ve Erzincan'daki Kur'an kursundan birer kişi olmak üzere üç komisyon üyesinin nezaretinde yapıldığını aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber