Bayraktutar: Din hizmetinin değeri hiçbir maddi güçle ölçülemez

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, din hizmetinin değerinin hiçbir maddi güçle ölçülemeyeceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet-Sen Manisa Şubesi 3. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Bayraktutar, dinin bir hizmet ve hizmetin en güzeli olduğunu ifade etti.

Bir zamanlar din görevlisi ve din hizmetlisinin memur sayılmadığını hatırlatan Genel Başkan Bayraktutar, ?Türkiye'de ikinci sınıf vatandaş olarak görülüyorlardı ama öyle olmadı, olmayacaktı. 1979 yılından beri memur olarak görülmüyorduk. Din hizmetinin Türkiye'de küçük düşürülmesi, toplum üzerindeki etkisinin azaltılması isteniyordu. Buna yapanlar, bu milletin Rabb'inden, bu milletin Peygamber'inden rahatsız olanlardı. Birileri bu durumun yanlış olduğunu söylemeliydi. Din hizmetinin önemli bir görev olduğunu ifade etmeliydi. 1998 yılında merhum başkan Ahmet Yıldız ve ekibi, bu mücadele için yola çıktı. Sendikacılık anlayışını Diyanet çalışanlarına kazandırma gayreti içinde oldular.? dedi.

Diyanet-Sen olarak hiçbir zaman Diyanet İşleri Başkanlığı'nın alternatifi olmadıklarını ve olmayacaklarını vurgulayan Mehmet Bayraktutar, ?Diyanet İşleri Başkanlığı bizim şerefimiz, onurumuzdur. Bütün çalışanları baş tacımızıdır. Bizler bu teşkilatın birer hizmetkârıyız. Teşkilat yasasının çıkarılması için toplanan 40 bin imzanın sahipleri sizlersiniz.? şeklinde konuştu.

Daha sonra yapılan seçimde Diyanet-Sen Manisa Şubesi Başkanı Ahmet Özdemir tekrar seçilerek güven tazeledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber