Bayburt'ta kene ile mücadele

Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce oluşturulan 6 ekip, köy köy gezerek vatandaşları keneyle mücadele konusunda bilinçlendiriyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 01:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Durulmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayburt'un Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı bakımından riskli 20 il arasında olduğunu belirtti.

İlk etapta KKKA açısından birinci öncelikli bölgede yer alan 20 köydeki vatandaşları, kene ile mücadele konusunda bilgilendirdiklerini ifade eden Durulmuş, "Vatandaşlarımıza bu bilgilendirmenin yanı sıra içinde kene çıkarma kartı, eldiven ve kene ile mücadele yöntemlerinin yer aldığı kene eğitim ve korunma seti teslim ediyoruz" dedi.

Eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının yaz mevsimi süresince yapılacağını kaydeden Durulmuş, "Birinci öncelikli bölgede yer alan 20 köyde, 868 hanede yaşayan 3 bin 633 vatandaşımıza KKKA hakkında eğitim verdik. Yine bu köylerimizde 7 yaş ve üzeri 3 bin 391 vatandaşımıza kene eğitimi ve koruma seti dağıttık" diye konuştu.

Durulmuş, il genelinde bu yıl 7 kişiye KKKA hastalığı tanısı konulduğunu da belirterek, 3 kişinin tedavi edilerek sağlığına kavuştuğunu, 4 kişinin ise Bayburt, Trabzon ve Erzurum'daki hastanelerde tedavilerinin sürdüğünü söyledi.

KKKA ile mücadelede yapılması gereken en önemli tedbirin insan kene temasının asgariye indirilmesi olduğunu vurgulayan Durulmuş, bunu için çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

Muhabir: Abdulkadir Nişancı / Asena Akçay

Yayıncı: Murat Kaban

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber