Polise ihmal soruşturması açıldı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 10:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Emniyet Genel Müdürlüğü tarihinde bir ilk yaşandı...

Ankara Keçiören'de Tülin Kaplan'ın boşanmadavası açtığı eşi Yaşar Kaplan, Sinop'ta Nuriye Yaşar'ın kocası Alaaddin Yaşar tarafından öldürülmesi emniyette ?idari? soruşturma konusu oldu. Emniye tGenel Müdürü MehmetKılıçlar'ın talimatı ile Ankara ve Sinop'a ikişer Polis Başmüfettişi görevlendirildi. İdari soruşturmanın açılmasında Kılıçlar'ın kadın cinayetlerinden sonra yaptırdığı ?özel? araştırmaya yansıyan bilgi ve ?ihmal? iddialarının etkili olduğu öne sürüldü.

Polislerin soruşturma geçirmesine nede nolay ilk cinayet 29 Şubat'ta Ankara Keçiören'de işlendi.

?SIĞINMA EVİNE GİT' İDDİASI

Tülin Kaplan (33), eşi Yaşar Kaplan'a (36) boşanma davası açtı.Kaplan, can güvenliğinden endişe duyduğunu belirterek Kaymakamlığa başvurdu ve korumaaltına alındı.Kaplan'ın korunmasüresi 18 Şubat'ta sona erdi. Olay günü Yaşar Kaplan, eşini eve davet ederekbarışmak istedi.Olumsuz yanıt alınca da eşini pompalı tüfekle öldürdü.

İkinci olay 14 Mayıs günü Sinop Erfelek'te meydana geldi. Alaaddin Yaşar (39) tartıştığı karısı Nuriye Yaşar'ı (35) tabanca ile vurdu. Yaşar hastanede öldü. Emniyet Genel Müdürlüğü'nce yapılan ön incelemede Kaplan ve Yaşar'ın cinayetten önce semtlerindeki polis merkezlerine başvuru yaptıkları ve risk altında olduklarını söyledikleri iddia edildi. Polislerin her iki kadınla ilgili aile içi şiddet başvuru formu doldurduğu öğrenildi.Kaplan'ın can güvenliği tehdidi nedeniyle geçici süreyle koruma altına alındığı ortaya çıktı. Polislerin korumaaltına alınmayı talep eden öldürülen kadınlardan birine, ?Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. En iyisi bir Sığınma Evi'ne git? dediği öne sürüldü. İdari soruşturmada polislerin ihmali görülürse personel hakkında Cumhuriyet Savcılıkları'na ?görevi ihmal?den suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.

6 ayda 68 kadın öldürüldü

Türkiye'de aile içi şiddet vakalarında kan dökülmeye devam ediyor. Bu yıl 68 kadının cinayete kurban gittiği öğrenildi. Türkiye genelinde valilik, kaymakamlık ve savcılıklar 4 bin 150 kadın hakkında koruma kararı verdi. Ancak, 3 bin 140 kadın ?çağrı? üzerine koruma uygulamasından faydalandı. Bin 10 kadının ise karara karşın koruma istemediği bildirildi.

Haber: Kamil ELİBOL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber