Üst Hizmet Bölgesinden Alt Hizmet Bölgesine Atama

Sağlık Bakanlığı atama ve nakil yönetmeliğinde yapılan değişiklikleri geçen yıl sitemizde detaylı olarak ele almıştık. Bu konulara ilişkin bilgiler için 82 nolu kategori dosyasına bakabilirsiniz. Bu kategori altında üst hizmet bölgesinden alt hizmet bölgesine geçişe ilişkin detaylı bilgiler de bulunmaktadır. Sitemize gelen soru doğrultusunda bir kez daha üst bölgeden alt bölgeye geçiş konusunu ele alma gereği duyuyoruz. Detay için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Temmuz 2005 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORU: Üst hizmet grubuna dahil il'den alt hizmet grubuna dahil il'e geçişler hangi dönemde olmaktadır.

CEVAP: Sağlık bakanlığı personelinin kurum içi naklen atamaları her yıl iki dönem halinde Haziran ve Eylül aylarında yapılmaktadır.Haziran dönemi atamaları için 1 ocak-31 mart tarihine kadar, Eylül dönemi atamaları için ise 1 temmus-31 Agustos tarihleri arasında müracaat yapılması gerekmektedir.

Başka bir kurumdan Sağlık Bakanlığı kadrolarına(Kurumlar arası naklen atama) ise yılda 4 dönem (Şubat, Mayıs, Ağustos ve Kasım) dahilinde yapılmaktadır.

Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 26. maddesi üst hizmet bölgelerinden sağlık personelinin pek gitmek istemediği alt hizmet bölgelerine atama ile ilgilidir. C ve D gurubu hizmet guruplarında çok fazla sağlık personeli açığı olduğundan ve alt hizmet bölgelerine yok denecek kadar az talep olduğu için buralara tayin yaptırmak isteyen sağlık personeli için atama zamanı ile ilğili bir kısıtlama getirilmemiştir. Bakanlığın uygun görmesi halinde A ve B hizmet guruplarından C ve D hizmet guruplarına ve üst hizmet bölgesi illerden alt hizmet bölgelerinin C ve D hizmet gurubu illerine her zaman atama yapılabilmektedir.

Üst hizmet bölgesinden alt hizmet bölgesine atamaya ilişkin detaylı bilgiler için tıklayın.

Hizmet grup ve bölgeleri için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber