Çocuklar su kanallarında, büyükler camilerde serinliyor

Hava sıcaklığının 38 dereceye ulaştığı Batman'da çocuklar, tarla sulaması için açılan su kanallarında, büyükler ise camilerde serinliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlgili kurumların sık sık uyarmalarına aldırmayan çocuklar, kirli sularda hem serinliyor hem eğleniyor. Mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklığından bunalan yetişkinler ise namaz vakitleri dışında camilerde vakit geçirmeyi tercih ediyor.

Sıcaktan bunaldıklarını belirten çocuklar kanallara girerek serinlemeye çalıştıklarını dile getirdi. Suyun kirli olmasına aldırmayan çocuklar yüzmeyi çok sevdiklerini belirterek, ?Öğlen saatlerinde hava çok sıcak oluyor. Mecburen bu su kanallarına girerek serinlemeye çalışıyoruz.? dedi.

Namaz öncesinde camilere gelerek abdest alan vatandaşlar ise camilerin serin bölümlerinde oturup vakit geçiriyor. Vakit girince cemaatle birlikte namazlarını eda eden vatandaşlar, geri kalan zamanlarında ise sıcaklardan etkilenmemek için dışarı çıkmak yerine cami avlularında oturuyor. Kimisi ise camide yatıyor.

Camilerde yatmanın fiilen bir sakıncasının olmadığını belirten Hamidiler Camii görevlisi, ancak ibadet yeri olan camilerde uyumanın uygun olmadığını söyledi. Diyanet İşleri Başkanlığı ve müftülüklerin bu konuda gerekli hassasiyeti gösterdiğine dikkat çeken görevli, bu konuda cami cemaatinin sürekli uyarıldığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber