İşini kurmak isteyenlere KOSGEB ve Halk Bank'tan önce eğitim sonra destek

KOSGEB ve Halkbank, girişimciliğin desteklenmesi ve girişimcilik kültürünün yaygınlaşması adına ortak bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu proje ile kendi işini kurmak isteyen genç girişimci adaylarına uygulamalı girişimcilik eğitimi verilecek, KOSGEB Yeni Girişimci Desteği'nden faydalanma imkânı sunulacak.

KOSGEB ve Halkbank'ın imza atacağı 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi 'ilk Adım' Sosyal Sorumluluk İşbirliği' protokolü ile girişimciliğin geliştirilmesini teminen; üniversitelerde 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'nin verilmesi ve bu eğitimlerden mezun olarak kendi işini kuran girişimcilerin 27 bin TL geri ödemesiz, 70 bin TL geri ödemeli destekten oluşan 'KOSGEB Yeni Girişimci Desteği'ne başvurabilmeleri sağlanacak.

KOSGEB'in 2010 yılı Haziran ayında uygulamaya geçirdiği Yeni Destek Programlarında yer alan 'Girişimcilik Destek Programı' kapsamında gerçekleştirilen 'Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri' minimum 60 saatlik eğitim ve atölye çalışması olan girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri egzersizleri yapılması ve iş planı hazırlanmasını kapsıyor. Girişimciliğin desteklenmesi amacıyla yapılacak olan işbirliği protokolü imza töreni KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan ile Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın katılımıyla yarın yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber