Türk Sağlık-Sen üyeleri bordro yaktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2005 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen üyeleri Sağlık Bakanlığı'na devredilen SSK personelinin temmuz ayı ikramiyelerinin 6 eşit taksite bölünmesini bordrolarını yakarak protesto etti. Türk Sağlık - Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Arif Alıtkan, "Çalışanların mağduriyetini görmezlikten gelenler artık yargı önünde hesap vereceklerdir" dedi.

SSK personeline yılda 2 kez peşin olarak ödenen ikramiyelerin temmuz ayı taksitinin Sağlık Bakanlığı tarafından 6 eşit taksite bölünmesine Türk Sağlık - Sen'den tepki geldi. Konuyla lilgili Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir basın açıklaması yapan Türk Sağlık - Sen Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Arif Alıtkan, ikramiyenin 6 eşit taksite bölünmesini 'tırpanlama' olarak niteledi. ikramiyelerin ödenme usullerinin SSK personelinin devredilmeden önce belirlendiğini belirten Alıtkan, "Buna göre çalışanlar temmuz ayı taksitini peşin olarak alacaklardı. Kazanılmış hakların keyfi uygulamalarla değiştirilmesi kimin haddine. Bu hakkı kendilerinde görenler bir gün çalışanlara bunun hesabını ödeyeceklerini asla unutmamalıdırlar" diye konuştu.

Temmuz ayı maaş artışalarının eski SSK personeline yansıtılmadığını da ifade eden Alıtkan, benzer uygulamalar ile çalışanların mağdur edilmesinin hükümetin gücünün sadece memura yettiğini gösterdiğini iddia etti. Memurların, kazanılmış haklarının gasp edildiği, keyfi uygulamalar ile emeğinin hiçe sayıldığı bir günle karşı karşıya olduklarını ileri süren Alıtkan, hükümetin eski SSK personelinin kazanılmış haklarında bir kayıp olmayacağı sözünü tutmadığına da değindi. Alıtkan, "Adalet timsali kesilenler, verdiğiniz sözlerin arkasında duracak kadar cesaretiniz yoksa, söz vermeyin. Bundan sonra ne verecek sözünüz olacak, ne de söz verecek memur bulacaksınız. Çalışanların mağduriyetini görmezlikten gelen, çalışanların haklarını gasp eden yetkililerle yapılan görüşmelerde tanınan süre dolmuştur. Artık yargı önünde hesap vereceklerdir. Sendikamız genel merkezi, ikramiyelerin temmuz ayı taksitinin peşin olarak ödenmesi ve maaş zamlarının fark tazminatlarından kesilmesi ile ilgili hususu Danıştay'a dava açmak suretiyle yargıya intikal ettirmiştir."

Basın açıklamasının ardından memurlar konuyu protesto etmek amacıyla bordro yakma eyleminde bulundu.

Öte yandan, Türk Sağlık - Sen, konuya ilgisini çekmek amacıyla Sağlık Bakanlığı'na faks çekme eylemi başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber