Yat Limanı Kentsel Tasarım ve Uygulama Projesi'nin bitişi gecikti

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden, Kaleiçi Yat Limanı'na devam eden ve 15 Mayıs 2012 tarihinde bitirilmesi planlanan ?Yat Limanı Kentsel Tasarım ve Uygulama Projesi'nin gecikmesiyle ilgili açıklama yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açıklamada, gecikmenin 2 ana nedeni bulunduğu ifade edildi. Nedenlerden ilkinin projenin ilk hali onaylanmadığı için zorunlu revizyon olduğu belirtildi. Açıklamada, ?Projede yer alan deniz yüzeyinde yüzer pontomlar, Devlet Ulaşım Müdürlüğü tarafından onaylanmadığı için projede revizyon yapılmak zorunda kalınmıştır. Bu gecikme süresi nedeniyle işi yapan müteahhide bir aylık ek süre verilmiştir.? denildi.

Gecikmenin ikinci nedeninin müteahhitten kaynaklandığı bilgisini yer verilen açıklamada, ?Müteahhidin çalıştırdığı taşeron firmalar ve elemanlarından kaynaklanan ve malzeme temininde de bir takım sıkıntılar yaşanmıştır. Bu da planlanan zamanın sarkmasına neden olmuştur. Gecikmenin 2 temel nedeni, zorunlu proje değişikliği ve müteahhitten kaynaklanan gerekçelerdir. Çalışmalar süresince Yat Limanı'nda yolun trafiğe kapatılmadan iş yapma çabası da işi uzatmıştır. Bunun gerekçesi de Yat Limanı'ndaki işyeri sahiplerinin ve turistlerin mağdur edilmemesidir. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması için müteahhide çeşitli baskılar uygulanmaktadır.? ifadesine yer verildi.

Açıklamada, ayrıca müteahhidin 15 Haziran 2012 tarihinden itibaren gecikilen her gün için ceza ödediği bilgisi de yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber