Selde en çok zararı 30 yıl önce köprüsü yıkılan Güzelceçay köyü gördü

Samsun ve Sinop'ta etkili olan sağanak yağmur sonrası oluşan selde en büyük zararı 30 yıl önce yine köprüsü yıkılan Sinop'a bağlı Güzelceçay köyü gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 19:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur sonrası Sinop'a bağlı Dikmen beldesinde meydana gelen sel sonrası Samsun'u Sinop'a bağlayan 3 köprünün zarar görmesiyle ulaşım durma noktasına geldi. Dikmen beldesinden gelen çay üzerinde taşkına neden olan sel suları 30 yıl önce yıkıp geçtiği Güzelceçay köyünü yeniden yıktı. Sel sonrası Güzelceçay Köprüsü'nün bir kısmının çökmesiyle köyün karşı mahalle ile bağlantısı kesildi. Sel sularında çok sayıda ev ve işyeri de zarar gördü.

Köyde ev ve işyerlerinin çamurla dolması vatandaşları mağdur ederken çay kenarındaki bir evin yıkılması üzerine evin olduğu yerde büyük bir çukur kaldı. Bazı evlerde oturanlar ise kapılarının önüne yığılan tomruklar nedeniyle evlerinde mahsur kaldı. Ahırlarda olan çok sayıda küçük ve büyük baş hayvan telef oldu.

Öte yandan Samsun-Sinop duble yolunu yapan Cengin İnşaat şantiyesindeki maddi zarar ise suyun çekilmesiyle ortaya çıkmaya başladı. Yaklaşık 200 personel ve 100'e yakın iş makinesi ve araçların yer aldığı şantiye bataklığa dönerken araç sahipleri içleri çamurla dolan araçlarını seyretmekle yetindi. Gece yatmaya hazırlanırken sel sularının barınağa dolduğunu belirten işçiler camlardan atlayarak canlarını kurtardıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber