Efeler Gençlik Treni yola çıktı

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve TCDD Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle Türkiye genelinde gerçekleştirilen tren turları kapsamında Efeler Gençlik Treni, İzmir Alsancak Garı'ndan hareket etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 20:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alsancak Garı'nda düzenlenen törende konuşan Vali Kıraç, "Bu Memleket Bizim" projesi kapsamında Efeler Gençlik Treni'nin 19-29 yaş arasındaki gençlerin seyahat etmesini sağlayacağını kaydetti.

Kıraç, yol arkadaşlığının büyük önem taşıdığını belirterek, "Gençlerin kaynaşması açısından önemli bir icraat yapıyoruz. Demiryolları yük ve yolcu taşımacılığı açısından arzu edilen seviyede değil. Bu seyahatlerle demiryolu seyahatini artırmayı amaçlıyoruz" dedi.

TCDD 3. Bölge Müdürü Sebahattin Eriş de gençlerin herhangi bir ücret ödemeksizin katıldığı seyahatlerle sosyal ve kültürel hayatlarının zenginleşeceğini kaydetti.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Şevki Akkaya'nın da katıldığı törende zeybek gösterisi sunuldu. İzmir'den 50, Manisa'dan ise 30 öğrencinin yer aldığı tren, hareket memuru şapkası takan İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın işaretiyle yola çıktı.

İzmir-Konya-Ankara-Eskişehir-İzmir güzergahında yol alacak Efeler Gençlik Treni'nin yolculuğunu 5 günde tamamlayacağı bildirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 7 hat üzerinde 29 Haziran-19 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek tren turlarıyla, gençlerin tanışmaları, Türkiye'nin doğal ve tarihi güzelliklerini yerinde görmeleri amaçlanıyor.

Muhabir: Efsun Yılmaz / Ali Korkmaz / Musa Samur

Yayıncı: İbrahim Uyar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber