Diyarbakır'da dolmuşçular belediyeye tepki için kontak kapattı

Diyarbakır'da dolmuşçular, Büyükşehir Belediyesi'nin kendileri hakkında ?keyfi' uygulamalarda bulunduğu gerekçesiyle yolu trafiğe kapattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dolmuşçular, belediyenin taleplerini kabul ettirmek için haksız yere cezalar yazdığını öne sürdü.

Diyarbakır'da belediyenin ulaşımdan kaldırmak istediği dolmuşçu- minibüsçü esnafı ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki gerginlik gün geçtikçe tırmanıyor. Belediyenin ulaşım havuzuna girme teklifini kabul etmeyen minibüsçüler, belediyenin bu uygulaması aleyhine dava açarken mahkeme yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Dolmuşçular ise belediyenin mahkeme kararından sonra daha da ileri gittiğini iddia ederek, kendilerine her gün ceza yazdığını söyledi.

Bağlar ilçesindeki Kuruçeşme kavşağında yolu trafiğe kapatan şoförler ile zabıta arasında gerginlik yaşandı. Daha sonra olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, eylemi sonlandırıp gerginliği bitirmeye çalıştı. Uzun uğraşlar sonucu yolu trafiğe açan minibüs sürücüleri, korna ve alkış çalarak belediyenin uygulamasını protesto etti. Eylemden sonra Bağlar İlçe Müdürlüğü'ne giden hat sahipleri, durak başkanları ve araç sürücüleri yaptıkları eylemle ilgili ifade verdi.

"BELEDİYE ARABAMIN DEĞERİNDEN FAZLA CEZA KESTİ"

Bir dolmuşçu, ?Benim arabamın değeri 8 bin TL, bana gelen ceza ise 11 bin TL. Haberimiz olmadan, uyarı yapılmadan ceza veriyorlar. Bizi sindirmeye çalışıyorlar. Güzergahlarımızı kısıtlıyorlar. Yeni semtlere giremiyoruz. Bizi zorla havuza sokmaya çalışıyorlar. Bizim ekmek teknemize göz dikmişler. Bu kadar insana yazık değil mi?? dedi. Bazı esnaflar da belediyenin kendi kararlarını esnafın rızası olmadan zorla dayatmaya çalıştığını ileri sürdü. Dolmuşçu esnafı, zabıtanın keyfi ve kanunsuz şekilde ceza yazarak esnafın ekmeğiyle oynadığını iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber