İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Şehit ve maluller için, torba kanun teklifine 24 madde eklendi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 23:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Meclis Genel Kurulu, torba kanun teklifinin görüşmelerini bitirdi. Ancak görüşmeler sonrasında partilerin ortak teklifleriyle kanun teklifine ekleme yapılmaktadır. Şehit ve malullere ilişkin olarak Kanun teklifine toplam 24 madde eklendi.

Eklenen maddeler ile birlikte, şehit yakınlarına kamuda ikinci iş imkanı verilmesine ilişkin düzenlemenin ayrıntıları da netleşmiş oldu. Buna göre, şehidin evli olması halinde, eş ve çocuklarından birisi ile kardeşlerden birisi kamuda istihdam edilecek. Malul ve çalışabilecek durumda olanlar ise bu haktan kendileri yararlanacak. Çalışamayacak durumda olan maluller ise haklarını kardeşlerini devredebilecek.

Şehit yakınlarının haklarında artış

Tasarıyla, şehit ve gazi yakınlarına sağlanan birçok hakta iyileştirmeler getirildi. Toplam 24 maddeden oluşan tasarıda, yer alan bazı düzenlemeler şöyle:

-Gazilerin bakım desteğinden köy korucuları ile sivil vatandaş da yararlanacak.

-Bakım desteği, asgari ücretin net tutarının iki katı düzeyine çıkarılacak.

-Terör eylemleri nedeniyle hayatını kaybeden sivil vatandaşların da yakınlarına aylık bağlanacak. Bağlanacak olan aylık oranı, asgari ücretin yüzde 100'ü, yüzde 80'i, yüzde 60 oranında değişecek.

-Terör bölgesine giden veya terör olaylarının önlenmesi için yapılan çalışmalarda hayatını kaybeden şehitler de, kanun kapsamında tüm haklardan yararlanacak.

-Kanun kapsamına giren tüm şehit yakınlarına, ücretsiz seyahat imkanı ve avantajlı konut kredisi imkanı sunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber