Samsat'ta tarım ilaçları konulu toplantı düzenlendi

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde tarım ilaçlarının insan sağlığı üzerindeki etkileri ve korunma yollarının anlatıldığı toplantı düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaymakamlık Cumhuriyet Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Adıyaman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Mahmut Atalay'ın yanı sıra, Samsat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü çalışanları ile köy ve mahalle muhtarları katıldı. Görsel sunumlar eşliğinde yapılan toplantıda Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Elvan Türkol, tarım ilaçlarının sağlık üzerine etkileri ve korunma yollarını anlattı. Türkol yaptığı konuşmasında, çıplak elle tarım ilaçlarına dokunulmaması ve bitki koruma ürünü uygulama belgesi olmayanların ilaçlama yapmaması gerektiğini vurguladı. Ziraat Mühendisi İmam Maçça ise tarım ilaçlarının imha ve depolanmasında dikkat edilecek hususları anlattı.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi ve kene ile mücadele konusunu da Halk Sağlığı Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Hemşiresi Songül Akın anlattı. Toplantıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Mahmut Atalay, tarım ilaçlarının doğru kullanılmaması durumunda halk sağlığına olumsuz etkileri olduğunu kaydetti. Atalay, "Tarım ilaçları zamanında ve uzmanlarca belirtilen dozda kullanılmalıdır. Hatalı ilaç kullanımı insanın hayatına mal olacak sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle, bakanlıkça bilinçsiz tarım ilacının kullanımına idari para cezası uygulaması getirilmiştir. İlaçlama veya diğer konularda bilimsel ve modern teknikler kullanmalıyız. İl ve ilçe müdürlüklerinden her an teknik bilgi almak mümkündür" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber