Hasta hakları ve çalışan güvenliği

Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, sağlıkta dönüşüm programının temelinde insan odaklı politikaların yattığını belirterek, hasta hakları ve çalışan güvenliğinin bu programın önemli başlıklarından birisi olduğunu vurguladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 09:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık hizmetlerinde gelişen baş döndürücü gelişmelerin beraberinde yeni bir takım hususları da gündeme getirdiğini ifade eden Mehmet Emin Taş, "Bu hususların önemli başlıklarından biri de hasta hakları ve çalışan güvenliği konusudur. Sağlık kurumlarının bu kapsamda hasta güvenliğine yönelik yapmış oldukları faaliyet ve kurguladıkları birim ve komiteler sürekli hasta güvenliğine yönelik farkındalık oluşturulmasını sağladı. Oluşturulan farkındalık düzeyi insanların sağlık hizmeti alırken nelerin hak ve nelerin uyulması gereken kurallar olduğunu önemli düzeyde anlaşılır kıldı. Hasta hakları birimlerinin bütün sağlık kuruluşlarında aktif bir şekilde işlev görmesiyle birlikte sağlık kuruluşlarında meydana gelen sorunların mahallinde çözüme kavuşturulması birimlerimizin halk nezdinde güvenilirliğini arttırdı. Sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranlarındaki artışta fonksiyonel hasta hakları birimlerinin rolü oldukça önemlidir. Hasta güvenliği kavramı içerisinde birçok parametre yer almaktadır. Sağlık kurumuna girişten itibaren her aşamada hastanın güvenliği, mahremiyeti, hakları ve zarar görmeden etkin bir hizmet sunuşu ile birlikte tedavi noktasında istenen sonuç ile sağlık kuruluşundan ayrılışına kadar bir dizi faaliyeti içerir" dedi.

Sağlık çalışanlarıyla ilgili ise Taş, "Son zamanlarda sağlıkta yaşanan şiddet daha doğrusu sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddet oldukça üzücü ve motivasyon kırıcı oldu. Ancak bu kapsamda Bakanlığımızın oldukça duyarlı davranması sağlık çalışanları ve toplum nezdinde takdir topladı. Bu durum beraberinde çalışan güvenliği konusunda önemli adımlar atılmasını kaçınılmaz kıldı. Bütün sağlık birimlerinde kurgulanan çalışan güvenliği birimleri ve Beyaz Kod uygulaması bu alandaki sorunun olumsuz sonuçlarını en aza indirme konusunda oldukça önemli bir yer tutacaktır. Özveri ile çalışan ve tek gayesi halkın sağlığını korumak olan sağlık çalışanlarına yönelik yapılan şiddeti kınıyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber