Amasya Üniversitesi faaliyetleri

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, "Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 2012 yılında 5 ön lisans programı ile birlikte kuruluşunu tamamlamıştır" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orbay, yaptığı yazılı açıklamada, üniversite bünyesinde Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun kurulmasına ilişkin Amasya Üniversitesi Senatosu'nun teklifinin, Bakanlar Kurulu kararı ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun Amasya'ya hayırlı Uğurlu olması temennisinde bulunan Orbay, şunları kaydetti:

"Yüksekokul, 2012 yılında 5 ön lisans programı ile birlikte kuruluşunu tamamlamıştır. Adayların rahatça tercih edecekleri ve iş bulma ihtimalleri yüksek Yaşlı Bakımı, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Optisyenlik, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ve Çocuk Gelişimi ön lisans programlarında eğitim-öğretime başlama çalışmalarına devam edilmektedir. Yüksekokul, Amasya Üniversitesi İpekköy Yerleşkesi'nde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürecektir. Kuruluşu tamamlanan yüksekokul, tıp tarihinde önemli bir yere sahip olan ve Amasya'da doğan Sabuncuoğlu Şerefeddin'in sağlık alanında yaptığı hizmetlerin devamı niteliğinde hizmetler sunacaktır.

Yüksekokulun akademik ve idari kadrolarının kısa sürede tamamlanmasının ardından 2012-2013 akademik yılında eğitim ve öğretime başlamayı planladıklarını belirten Orbay, söz konusu yüksekokula müdür olarak Yrd. Doç. Dr. Önder İdil'in atandığını kaydetti.

Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü

Yayıncı: Orhan Topal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber