Kaldırımda yürüyen yayalar 'reklama' takılıyor

İstanbul'un hemen hemen her yerinde kaldırımlara kurulan ayaklı reklam panoları, yayaların geçişini olumsuz etkiliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Panolar, adeta dar kaldırımları işgal ediyor. Kaldırımların zaten dar olduğunu belirten vatandaşlar, panoların kaldırılmasını istiyor.

Ağaçlar, direkler, telefon kutuları derken şimdi de yayaların kullandığı kaldırımlara reklam panoları kurulmaya başlandı. İstanbul'un hemen hemen tüm ilçelerinde göze çarpan bu panolar, yayaların geçişini zorlaştırıyor. Bazı kaldırımlarda iki kişi geçebilirken bazı kaldırımlarda ise reklam panoları yer kapladığı için tek kişi zor geçebiliyor. Özellikle bebek arabasıyla kaldırımda ilerlemek mümkün olmuyor.

Beşiktaş'ta Süleyman Saba Caddesi'ndeki reklam panoları bunun en somut örneklerinden biri. Caddenin köşelerine kadar kurulan reklam panoları kaldırımların neredeyse yarısını kaplıyor. Bazen kaldırımdan inmek zorunda kalan insanlar araçların kullandığı yoldan yürümek zorunda kalabiliyor. Ortaköy'de de benzer görüntüler kameraya takılıyor. Sahil kordonunda birçok yerde ayaklı reklam panolarına rastlanıyor. Diğer yerlerde olduğu gibi buralarda da yayaların yürüyüş alanları reklam panoları sebebiyle kısıtlanıyor.

?REKLAM PANOLARI FARKLI YERLERE ALINSIN'

Beşiktaş'ta torununu gezdirmek için sokağa çıkan Kemal Ilgaz ve eşi, reklam panolarının azizliğine uğrayan vatandaşlardan biri. Dar kaldırımda ilerleyemeyen Ilgaz ailesi, bebek arabasını araçların kullandığı yola indirmek zorunda kaldı. Panoların farklı bir yere alınmasını isteyen Kemal Ilgaz, ?Reklam panoları daha farklı yerlere alınabilir ve bize bir geçiş alanı sağlanabilir. Şuanda torunumla gidiyorum ve zorluk çekiyorum zaman zaman. Farklı bir yere alınabilinirse çok daha mükemmel olacak. Biz de rahat rahat kullanmış olacağız.? diye konuştu. Kemal Ilgaz'ın işe ise, ?Çocukla asfalta indik. Kaldırımlar uygun olsa daha rahat yürüyeceğiz. Kaldırımdan inmek riskli. Kaldırımda yürümek çok zor. Ağaçlar zaten kapatıyor kaldırımları. Reklam panoları kaldırılırsa daha iyi olur.? şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber