Vali Mevlüt Bilici: Kayseri'nin sermayesi insanı

Kayseri'de Mehmet Ayata Ağaç İşleri Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ait boş bina, Milli Eğitim Bakanlığı'nca restore ettirilerek mesleki eğitim merkezi yurduna dönüştürülecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Binayı, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlayan Mehmet Ayata, Vali Mevlüt Bilici'nin makamında protokole imza attı. Vali Bilici, hangi düşüncede olursa olsun her hayırseverin eğitime yönelik hayırlarını ön planda tuttuğunu söyledi. Bilici, ?Kayseri'nin sermayesi insanıdır.? dedi.

Mehmet Ayata Vakfı'na ait 3 katlı binanın yurda çevrileceğini belirten Vali Bilici, hayırseverlerin yatırımlarına dikkat çekerek, yapılan hayırların, Kayserililerin eğitime ne kadar önem verdiğinin göstergesi olduğunu söyledi. Bilici, ?Hayırseverlere, eğitim konusunda gösterdikleri katkıya teşekkür ediyorum. Kayseri, eğitim bilincinin önemini görerek, hayırlarını eğitime yönelik yapıyor. Hangi düşüncede olursa olsunlar hayırseverler, eğitime yönelik hayırlarını ön planda tutuyor. 'Eğitim olmazsa olmaz' anlayışını Kayserililer daha çok iyi biliyor. Bu nedenle Kayseri'nin en önemli sermayesi insandır.? dedi.

Daha sonra söz alan Vakıf Başkanı Mehmet Ayata, kendilerine ait boş binanın Osman Kavuncu Eğitim Merkezi'nin yurdu olarak kullanılması için bağışlama kararı aldıklarını söyledi. Ayata, ?Burası öğrencilere güzel bir yuva olacak.? diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan ise yapılacak yurt ile Kayseri'de 2 mesleki eğitim merkezi yurdu olacağını söyledi. Ceylan, ?Yurt, 150 ila 200 kapasitesi arasında olacak. Bina, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından restore edilecek. Yurdun maliyeti ise 150 bin lira civarında olacak. Yatılı olmadığı için öğrencisi az olan Osman Kavuncu Mesleki Eğitim Merkezi de yurtla birlikte öğrenci sayısı da artacaktır.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Vakıf Başkanı Mehmet Ayata, Vali Bilici huzurunda protokole imza attı. Mehmet Ayata Yatılı Öğrenci Yurdu, gelecek yıl eğitim ve öğretim sezonuna kadar hazır olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber