Çankaya'da en güzel balkon ve bahçeler ödüllendirildi

Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün 1985 yılından bu yana aralıklarla düzenlediği 'Bahçe Düzenleme, Balkon Pencere Bezeme, Çatı-Teras Düzenleme' yarışmasında dereceye girenler ödüllendirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşların çevre bilincini geliştirmeyi, yaşanabilir çevre, örnek bahçe ve yeşil alanlar konusunda bilgi ve sevgisinin artırılması amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni belediyenin Mithatpaşa Hizmet Binası'nda gerçekleşirken ödül törenine Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Çankaya Belediye Meclisi'nde uzun süre görev yapmış Nezihe Altıok, Belediye Meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları ve ödül kazanan çevre gönüllüsü Çankayalılar katıldı. Balkon Pencere Bezeme, Çatı-Teras Düzenleme, Apartman Bahçesi, Villa Bahçesi, Site Bahçesi Amatör ve Profesyonel kategorilerinde olmak üzere 5 dalda 60 katılımcının yer aldığı yarışmada Ziraat Mühendisi Bilge Kut, Peyzaj Mimarı Ayla Dedeş ve Ziraat Teknikeri Sinan Kılınç'tan oluşan ilk jürinin seçimleriyle 31 yarışmacı finale kaldı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Buğra Gökçe, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Öğretim Görevlisi Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Prof. Dr. Oğuz Yılmaz, Park ve Bahçeler Müdürü Bilal Baydar ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şemsedin Durmuş'tan oluşan ikinci jüri yarışmada dereceye girenleri belirlemede oldukça zorlandı.

Dereceye giren yarışmacılar ödüllerini CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık'tan aldı. Balkon Pencere, Çatı-Teras, Apartman, Villa ve Site Bahçelerinde dereceye girenlere yaşadıkları mekanlarda uyum sağlayabilecek bitki ve çiçekler de hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber