Kandilde camiler doldu taştı

Beraat Kandili'ni ibadetle geçirmek isteyen Bursalılar, camilere akın etti. Tüm İslam aleminde olduğu gibi Bursa'da da vatandaşlar Beraat Kandili'nde camilerde ibadet etmenin mutluluğunu yaşadı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 22:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Camileri dolduran binlerce mümin kandil coşkusunu okunan Kur'an-ı Kerimler ve dualarla yaşandı. Ulu caminin yanı sıra, kentin önemli Selatin camileri de vatandaşlar tarafından tıklım tıklım dolduruldu. Ulu Caminin yanında kentin önemli mabedlerinden olan Emirsultan Camisi, Yeşil Cami ve Muradiye Camisi gibi camiler vatandaşların akınına uğradı. Cami içinde yer kalmayınca cami bahçesi vatandaşlar tarafından dolduruldu.

Her yaştan insanın büyük bir mutlulukla geldiği kentin en önemli camilerinden Ulucami, en yoğun gecelerinden birini daha yaşadı. Beraat Kandili nedeniyle tarihi camide Kur'an-ı Kerim ve mevlit okundu.

Okunan dualara büyüklerin yanında küçük yaştaki çocuklar da el açarak eşlik etti. Bursa İl Müftüsü Mahmut Gündüz'ün yaptığı vaaz ve ettiği dualara vatandaşlar hep bir ağızdan eşlik ederek amin dedi.

Kandili Ulucami'de değerlendirmek için farklı illerden Bursa'ya geldiklerini söyleyen vatandaşlara da rastlandı. Yurt içi ve dışından gelen vatandaşlar kandillerini geçirmek için Ulucamiyi tercih etti. Küçük çocuklarını yanlarında getiren kimi vatandaşlar ise, Beraat Kandili'nden onların da faydalanmasını sağlamış oldu.

Kandil sebebi ile verilen vaazda cami cemaatine, Berat Kandili'nin gündelik hayatın akışı içinde insanın yeniden kendini gözden geçirmesi, muhasebe ve tefekkür etme imkanları vermesi için birer fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiği anlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber