'İpekböceği', Berlin fuarında görücüye çıkacak

Bursa'nın gurur olan ilk yerli tramvay İpekböceği, eylül ayında Uluslararası Berlin Fuarı'na boy gösterecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin sektöre girmekte 100 yıl geç kalındığını belirten İpekböceği'nin üretici firması Durmazlar Makine Sanayi ve Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, tramvayın tamamının yerli üretim olduğunun altını çizdi.

Hilton Otel'de basın mensupları ile bir araya gelen Hüseyin Durmaz, Bursa'da yapılan ilk yerli tramvay İpekböceği hakkında da değerlendirmelerde bulundu. İpekböceği tramvayını eylül ayında Uluslararası Berlin Fuarı'na götüreceklerini anlatan Durmaz, ?100 yıl geç kalan bir proje bu. Saraybosna'ya gidin bakın. 70 yıllık tramvaylar var. Babam bana ?bir genç olsam araba fabrikası açardım' demişti. İsmi de Duriki olurdu. Biz bir Suzikimiz vardı. Babam 45 yaşında olsaydı bunu yapacaktı. 15 sene önce ben bu tramvayı üretseydim. Bugün Hüseyin kardeşiniz uçak yapardı.? şeklinde konuştu.

Yerli tramvay ile Bursa'da olmayan bir üretimi ilk defa yaptıklarını vurgulayan Durmaz, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin'in T1 hattının (Heykel, Altıparmak ve İnönü tramvay hattının) geçeceği güzergahının eğim konusunda ki eleştirilerine de cevap verdi. Durmaz, ?İpekböceği tramvayı Türk malı. Belediye alır almaz ben anlamam. Ben üreticiyim. Dizaynımız da dünya standartlarına göre. Biz ihracatçıyız. Eğim ile ilgili bazı tartışmalar var. Yok 8 derece eğimde çıkmazmış da. Nereden biliyorsun ? Bunu söyleyene söylüyorum. Stuttgart da adam tramvayı Uludağ'a çıkartıyor.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber